MENUMENU

Ben je in de hemel?

Met het bericht dat je overleden was, was daar een intens verdriet. Het leven gaat door zonder mijn lieve, geestige, attente, vaak heerlijk botte en bovenal schat van een vriendin. Waar is ze nu?

Sinds jij er niet meer bent kijk ik anders naar de lucht. Ben je in de hemel? Je had niks met het geloof. Dat ik in jouw mantelpakje belijdenis deed vond je prachtig: ’Ik zal mijn vader vertellen dat er tenminste iets van mij belijdenis doet!’ lachte je. Goede mensen gaan naar de hemel. Dus dan ben je daar.

Is het er gezellig?

Mijmerend zie ik je op een kruk aan een bar in de hemel zitten. Naast je onze verenigingsmascotte Joop Ehrland. Jullie halen oude verhalen op, van toen jij nog in de stichting zat en hij de jassen beheerde. Mopperend ruimt hij wat glazen op. Op de achtergrond zie ik iemand met dezelfde naam  in een comfortabele stoel met een wijntje voor een open haard zitten. Mijn klasgenootjes zullen er dan ook zijn! Ik hoor de lach van Iris en zie de ondoorgrondelijke grijns van Niels. Tante Lotty eet er pistachenootjes en heel in de verte komen opa en oma aangewandeld…

Komen jullie elkaar daar tegen? Is het er gezellig? Wat is dat eigenlijk, de hemel?

Ik ben gestopt met het zoeken naar antwoorden op al die vragen.

Ik weet niet waar je bent,

Wel wie je was

En wat je voor altijd

Voor mij zult zijn.

Dat is voor mij voldoende.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars