Over Hemelvaart, Pinksteren en terugkeren

Veertig dagen na Pasen is het Hemelvaart. Maar wat is Hemelvaart eigenlijk? Hemelvaart noemen wij dat Jezus wegging van de aarde en de mensen. Hij ging naar God, naar de hemel.

Toch laat Jezus de mensen niet in de steek. Tien dagen na zijn hemelvaart geeft hij aan zijn leerlingen de Heilige Geest. De Heilige Geest is voor iedereen. Die helpt je om te geloven in Jezus en God.

In de bijbel kun je ook lezen over dat Jezus ooit eens op aarde terug zal keren. Wij zeggen dan: wederkomst.

 hemelvaart  

Een jeugdherinnering van Janneke

Het verhaal van de hemelvaart van Jezus en zijn terugkomst, zorgden ervoor dat ik als kind nogal aan het fantaseren ging. Elk jaar rond Hemelvaart denk ik even aan deze jeugdherinnering terug.

Als mijn ouders bij vrienden op bezoek gingen, werd er door de buurvrouw een oogje in het zeil gehouden. Babyfoons waren er niet, dus kwam ze af en toe, onverwacht langs.

Op de één of andere manier gaf het toch een onrustig gevoel als mijn ouders niet thuis waren. Vaak had ik dan moeite om in slaap te komen. Natuurlijk kon ik geen licht aan doen in mijn slaapkamer. Dat zou de buurvrouw zien en die zou denken dat er iets aan de hand was.  Ik weet nog dat ik uit bed kroop en mijn kamer donker liet. Ik opende het raam en in de donkere avond keek ik naar buiten en dan gebeurde het.

Ik begon na te denken over Jezus, die terug zou komen op de aarde. Ik keek naar de overkant. Terwijl ik naar die plek keek, zag ik voor me hoe Jezus precies daar terug zou komen op de aarde en dat ik dan heel toevallig, die avond uit het raam zou kijken en hem als eerste zou zien. Wij zouden elkaar herkennen.

Als ik deze gedachte uitgedacht had, kroop ik in mijn bed en ging vol van verwachting en gerustgesteld slapen.

Deze kinderlijke fantasie over het terugkomen van Jezus op aarde heb ik op een bepaalde manier nog steeds. Het is minder concreet, maar niet minder sterk. Ik geloof, dat het nu en hier zou kunnen gebeuren. Hoe dat er precies uit ziet weet ik niet, maar soms denk ik het te merken. Dan is Hij weer even terug op aarde.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief