MENUMENU

Herfst: tijd om dankbaar terug te kijken

De herfst is nu toch echt begonnen. Een tijd om te oogsten. Waar kijk jij met voldoening op terug of waar had je meer van verwacht?

Tijd voor oogst

Na een lange hete zomer, waarin het voor de natuur ook overleven was, komt de natuur tot rust. Dat levert mooie kleuren op straks in de bomen. Bomen die straks ook hun oogst weer prijsgeven. Eikels voor de dieren, maar ook appels en peren, en druiven. De herfst is de tijd voor de oogst. Een oogst die helemaal niet zo vanzelfsprekend is, merkten we deze zomer. Onrijpe eikels werden al losgelaten door de bomen om te overleven en ook op veel akkers was het dor en droog, en is de oogst nu minder.

Dankbaarheid maakt gelukkig

Oogsten gaat niet vanzelfsprekend. Ook wij moeten soms hard werken om iets voor elkaar te krijgen. En de herfst is de tijd om daar dankbaar op terug te kijken. Wat is er gelukt? Waar ben je dankbaar voor? Soms moet je even goed kijken, omdat er meer mislukt dan gelukt lijkt te zijn. Toch is het ook dan belangrijk om te benoemen wat er wel is gelukt. Want met die oogst gaan we ook verder. Die oogst van dankbaarheid die voedt ons de komende tijd. Dankbaarheid maakt gelukkig.

Waarvoor ben jij dankbaar?

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
23 september 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars