MENUMENU

Aanrader: Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Een suggestie voor leuke dingen. Een idee om te doen, lekker alleen of met anderen. Eigenlijk willen we dat soort tips altijd wel horen! MijnKerk.nl zocht daarom verschillende tips op en iedere zaterdag zullen we er een met je delen! Vandaag hebben we een boekentip.

Lekker plekje

Als je een boek leest dat je boeit, blijf je lezen. En dus wil je lekker zitten. Het is dan meestal fijn om een lekker plekje op te zoeken en de tijd te nemen. Niet dat je maar een paar minuten hebt. Maar met het boek dat we je vandaag aanraden is het ook heerlijk om korte stukken te lezen. Fijne daarvan is dat je iedere minuut die je tussendoor hebt op de dag, even dit boek in duiken kunt. Er zijn ook boeken waarbij dat niet werkt natuurlijk.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

‘Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar’ is een boek waarbij je regelmatig in de lach schiet. Het vertelt over levensgenieters, over mensen die tot op het laatst van hun leven leuke dingen ondernemen. Het dagboek, waarin Hendrik Groen zijn avonturen en beslommeringen noteert, geeft een inkijk in het leven in een verzorgingstehuis. De anekdotes zijn komisch, tragisch, herkenbaar en ook schrijnend.

Genieten

Het boek is een groot succes. Veel mensen reageerden er op. Best kans dus dat je het boek al gelezen hebt, maar als dat niet zo is… lekker doen en van genieten. Tussen de bedrijven door of met opgetrokken knieën op de bank en een kop thee in de hand!

TV-serie Het dagboek van Hendrik Groen

Er zijn meer mensen enthousiast over het boek, of geïntrigeerd, want er is een tv-serie van gemaakt. Er zijn twaalf afleveringen die ieder steeds een maand bestrijken. Op die manier komen de seizoenen nadrukkelijk aan bod in de serie. In het boek blijkt ook steeds dat het weer van grote invloed is op de bewoners.
De eerste aflevering is maandag 23 oktober te zien op NPO1, 22.20 – 22.55 uur. Ik ben heel benieuwd!

Reageren

Als je straks het boek uit hebt, of als je het al kent, ik ben benieuwd naar hoe jij het verhaal vindt…

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
21 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars