Het is vandaag

‘Welke dag is het?’, vroeg Poeh.
‘Het is vandaag.’, piepte Knorretje.
‘Mijn favoriete dag.’, zei Poeh.

Ik heb altijd genoeg om naar uit te kijken. Maandag bijvoorbeeld, begint voor ons een week vakantie. Echt iets om naar uit te kijken. Heerlijk met zijn allen thuis zijn, de tijd aan onszelf hebben en leuke dingen doen met elkaar. Er staan nog genoeg leuke dingen op de planning, verjaardagen, geboortes in onze vriendenkring en wat verderop een heleboel bruiloften. Maar door alleen maar daarnaar vooruit te kijken, kijk je eigenlijk over vandaag heen.

Vandaag is ook een prachtige dag. Nu ik dit schrijf schijnt de zon, heb ik tijd voor mezelf, lekker muziekje aan, genieten! Even stilstaan bij het moment, genieten van wat er is, een fijn zonnetje of juist een prachtige regenlucht van achter het raam. Ik doe dat veel te weinig.

Mattheus schrijft in de Bijbel dat elke dag genoeg heeft aan zijn eigen zorgen*. Een wijs woord, want met piekeren over wat er nog gaat komen, schiet je eigenlijk niks op, maar ik denk dat Poeh er met zijn woorden aan toevoegt dat iedere dag ook genoeg heeft aan zijn eigen genietmomentjes. Vandaag is mijn favoriete dag, want hij is er nu. Laten we ‘m vieren.

*Matt.6:34

Het is vandaag (1)

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie de Bruin

  Heel veel geluk in de toekomst!
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars