MENUMENU

Het lijden van Johnny Cash – Hurt

Mooie muziek op vrijdag: het is de vrijdag van de veertig dagen voor Pasen. Een tijd van vasten en bezinnen...

Ik weet niet of jij daar iets mee hebt. Ik vast niet, zal ik maar bekennen. Maar de tijd voor Pasen is wel bijzonder. Buiten wordt het voorjaar, het leven begint weer. Ik ben dankbaar voor al het goede van het leven. Deze week is een jonge nicht van mij overleden na een slopende ziekte. Dat doet je weer beseffen dat niets vanzelfsprekend is. Wees dankbaar voor wat je hebt. Johnny Cash zingt na een leven vol succes en tegenslag, vol liefde maar ook met verslaving en depressie, het nummer Hurt. ‘Pijn’, ‘gewond’ betekent het. ‘Ik heb mezelf vandaag pijn gedaan, om te zien of ik nog kon voelen’. ‘Ik richt me op de pijn, het enige dat echt is’. Geen makkelijk, vrolijk lied. Ook niet zomaar een happy end. En toch, door de beelden van Jezus aan het kruis en de milde ogen van Johnny, vind ik het nummer een balsem voor mijn ziel. Deze vrijdag deel ik het graag met jullie.
Heb je ook een inspirerende clip? Laat het me weten.
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Hele tekst:
I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that’s real
The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything

[Chorus:]
What have I become
My sweetest friend
Everyone I know goes away
In the end
And you could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

I wear this crown of thorns
Upon my liar’s chair
Full of broken thoughts
I cannot repair
Beneath the stains of time
The feelings disappear
You are someone else
I am still right here

[Chorus:]
What have I become
My sweetest friend
Everyone I know goes away
In the end
And you could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

If I could start again
A million miles away
I would keep myself
I would find a way

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars