MENUMENU

Het profiel van een leider

Met afgrijzen volg ik de strijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton. De manier waarop ze met elkaar omgaan en over elkaar spreken is elke leider onwaardig. Het schaamrood staat mij regelmatig op de kaken. Kijkend naar deze vertegenwoordigers van onze westerse wereld durf ik niet meer te spreken van 'onze westerse beschaving'. Niks niet beschaafd, eerder onbeschoft, grof, enzovoort. 

Christelijk?

Ook met het woordje ‘christelijk’ kunnen we in dit verband beter voorzichtig omgaan. Van christelijke leiders mag je wat mij betreft een ander leiderschap verwachten. Kernwoorden zijn dan wat mij betreft: verbindend, integer en dienstbaar.

 

Dienstbaar!

En natuurlijk denk ik dan aan Hem die al ruim 2000 jaar voorop gaat in een lange stoet van mensen die op weg zijn naar het Rijk van God. In dat Rijk draait het om verbinding, eerlijkheid en dienstbaarheid.

Ik denk dan aan Jezus, de Zoon van God.

Aan woorden van hem uit het Marcus-evangelie:

Jezus riep de leerlingen bij elkaar en zei: ‘Jullie weten hoe het gaat in de wereld. Koningen heersen over hun volk. En mensen met macht spelen de baas over anderen. Maar zo mag het bij jullie niet gaan. Als je de belangrijkste wilt zijn, moet je de anderen dienen. Als je de voornaamste wilt zijn, moet je de anderen dienen zoals een slaaf doet. Want ook ik, de Mensenzoon, ben niet gekomen om over mensen te heersen. Ik ben er juist om mensen te dienen. Ik zal mijn leven geven om veel mensen te redden.’  (Marcus 10: 42-44; Bijbel in gewone taal)

Een reactie op “Het profiel van een leider
 1. Mar schreef:

  Ik volg het niet echt maar vang af en toe op hoe het gaat, en de keer als ze concurrenten zijn maken ze elkaar zwart en beledigen ze en dan een aantal jaren later moet je dan weer doen alsof die persoon de beste is. Maar dan is er toch al wat kapot gemaakt wat niet zomaar te herstellen is. niets voor mij

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 november 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars