TV-uitzending Het Vermoeden met Janneke Nijboer

Dominee Janneke Nijboer was op tv! Zij vertelde haar verhaal in Het Vermoeden, een televisieprogramma van de EO. Hierin ontmoet de presentatrice Marleen Stelling bevlogen mensen - van wereldverbeteraar tot spirituele nomade, van bezield gelovige tot ongelovige Thomas.

Hoofdredacteur Marrit van MijnKerk.nl stelde dominee Janneke enkele vragen over deze bijzondere ervaring. En een ervaring was het zeker! Lees maar:

Waarom werd jij gevraagd voor Het Vermoeden?

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ondere andere dat was aanleiding om mij te vragen. In januari had ik in de radio uitzending van De Vermoeden-Viering iets gedeeld van mijn worsteling met vertrouwen door negatieve ervaringen met lichamelijkheid.
Hierdoor heb ik oog gekregen voor vrouwen die oneerlijk behandeld worden, of worden achtergesteld.
Daarnaast, dat je als vrouw predikant en pionier bent is ook vandaag nog niet zo gewoon!

Wat gebeurde er vooraf aan de opnames?

Het was een bijzondere verrassing dat ik gevraagd werd om geïnterviewd te worden door Marleen Stelling. Voor TV is een half uur gesprek iets heel bijzonders. De redacteur van het programma zocht me op en vroeg me te vertellen over mijzelf.
Het was een intensief gesprek. Dominees zijn vaak beter in luisteren naar een ander dan zelf vertellen. Nu was het mijn beurt.

Na deze voorbereiding ging de redacteur aan de slag, op zoek naar een rode draad in mijn verhaal. Ook vroeg ze me om foto’s die bij dat verhaal zouden passen.

Hoe was het op de set?

Ik werd hartelijk ontvangen en mocht me overgeven aan de zorgen van een ervaren visagiste. Er was verse koffie en ik had alle tijd om een beetje rond te kijken in de studio. Ik voelde me heel welkom.
Hoewel ik gespannen was, besloot ik me helemaal over te geven aan wat er zou komen. Ik voelde me wel veilig namelijk. Marleen is heel aardig en stelde me vragen waar ik mee uit de voeten kon. Het gesprek vloog om!

Wat hoop je dat kijkers uit je verhaal meenemen?

Graag zou ik mensen mee willen geven dat de weg naar bevrijding lang duurt en lastig en zwaar kan zijn, maar wél kan. Het is mogelijk om een beetje heler te worden, als je bent beschadigd. En in alles: je bent niet alleen, en de enige die hiermee worstelt. Er zijn helaas veel te veel vrouwen en mannen die hierover kunnen meepraten. Ik hoop dat mensen een beetje moed krijgen om iets van hun verhaal te delen. Want dat helpt, voor jezelf en vaak ook voor de ander.

Hoe kijk je terug op de uitzending?

Ik vond het heel spannend allemaal. Want ook al heb ik natuurlijk zelf mijn verhaal verteld… tóch is het spannend hoe dingen overkomen en in beeld gebracht worden. Ik heb de uitzending van te voren niet gezien… Ik was er echt zenuwachtig van. Tegelijkertijd had ik er ook vertrouwen in. Want ik had me welkom en veilig gevoeld om mijn verhaal te doen.

Heb je de uitzending van Het Vermoeden nog niet gezien of wil je hem nog eens kijken, dan kan dat hier:

Uitzending Het Vermoeden 5 maart met Janneke Nijboer

 

 

.

 

 

One comment on “TV-uitzending Het Vermoeden met Janneke Nijboer
  1. Avatar Ruth Jellema schreef:

    hallo Janneke, pas vandaag je verhaal kunnen horen en zien via ‘uitzending gemist’. Wat een open en krachtig verhaal zeg! Mooie link naar Pasen en de Opstanding. Het helpt mij in mijn voorbereiding naar het Paasfeest toe. Groet!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief