Hete zomer…

Een warme zomermiddag op het Franse platteland verandert in een hete zomermiddag als er brand uitbreekt. Christian en zijn buurvrouw helpen blussen.

Maandagmiddag zitten we aan de koffie, buurvrouw en ik. Plotseling horen we een enorm lawaai, wat het meeste lijkt op knallen van vuurwerk. Het is eind juli en op klaarlichte dag. Het is al de hele maand warm en droog, vandaag staat er eindelijk een beetje wind.

We zien witte rook van achter de heuvel komen en het lawaai houdt aan, dan realiseren wij ons dat het bos in brand staat. We rennen naar de auto en rijden naar de onheilsplek. We zijn niet de enigen, de brandweer is al gebeld en veel boeren uit de omtrek zijn al ter plekke. Gezamenlijk proberen we het vuur in te dammen, door er op te slaan met spades en met takken. Na een half uur komen er twee brandweerauto’s, die met groot materieel ons werk afmaken.

Het bos met bamboe is totaal in de as, dat gaf de klappen. Midden in het verkoolde bos vinden we de resten van wat ooit twee fietsen waren. Ze zijn van de jongens die met een aansteker speelden in het bos. Ze komen uit Parijs en logeren bij opa en oma in het dorp. Een van de jongens probeerde zijn fiets te redden en verbrandde daarbij zijn haar.

Wat me opvalt is dat niemand de jongens boos aankijkt, maar dat iedereen opgelucht is, dat we samen erger hebben kunnen voorkomen.
Ik verwacht dit jaar een nobelprijs voor de vrede: voor de brandweer, de grootouders, de jongens en voor mij natuurlijk. We zullen de prijs eerlijk delen.

Fotografie: Alejo

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
10 september 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief