His way home

Twee weken geleden nam ik jullie mee in mijn overdenkingen over het eerste deel van het lied One of Us van Joan Osborne. Het tweede deel van de tekst is ook schitterend, overdenk je mee?

‘If God had a face, what would it look like?’

Ik moet hierbij denken aan de film ‘Dead Man Walking’, waarin een ter dood veroordeelde man pastorale hulp krijgt van een vrouw, voordat hij daadwerkelijk ter dood gebracht wordt. In hun laatste gesprek zegt ze dat hij, op het moment dat ze hem zullen doden, haar moet aankijken zodat het laatste wat hij op aarde ziet ‘a face of love’ zal zijn, een gezicht van liefde.

Zo stel ik me Gods gezicht voor, als hij naar ons kijkt, een gezicht van liefde. Misschien in tranen van bewogenheid zoals in de film. Misschien met een glimlach, omdat hij blij is met jou, met mij. Misschien een vredige blik, gelukkig met het moment. Misschien ook met een blik van bemoediging.

‘And would you want to see
If seeing meant that you would have to believe
In things like heaven and in Jesus
And the Saints and all the Prophets’

Durf ik God te ontmoeten, gewoon zoals hij is? Durf jij hem face to face te zien? Met de consequentie dat je dan misschien niet anders meer kan dan alles over hem geloven, de Bijbel, de verhalen en alle schijnbare dwaasheid aanvaarden? Niet anders meer kunnen dan ‘een gelovige’ zijn, in hart en daden.

‘Trying to make His way home
Back up to heaven all alone.
Nobody callin’ on the phone
‘Cept for the Pope maybe in Rome.
Like a holy rolling stone.
Back up to heaven all alone’

Ja, hij, Jezus, ging helemaal alleen terug naar de hemel. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat hij op aarde was, juist zodat hij niet all alone in de hemel zou blijven, maar om ons uit te nodigen? Want, God is goed…en heeft hij misschien niet alleen voor zichzelf de weg terug naar huis gezocht, maar ook voor ons de weg vrij gemaakt?

Ik denk dat hij niet alleen in de hemel wil zitten in de hoop dat misschien de paus hem nog belt, maar dat hij wil dat wij allemaal contact met hem opnemen en uiteindelijk His way home vinden, zijn weg naar huis, de weg naar zijn huis.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
29 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief