Hoe begin je opnieuw? Inspiratiefilmpje

In de afgelopen week hebben we Pasen gevierd. Het feest van een nieuw begin. Jezus is opgestaan uit de dood. De dood is overwonnen wordt er dan verteld. En liefde is sterker dan de dood. Sterker dan alle liefdeloosheid in de wereld, en in onszelf.

Wat is er veranderd?

Ja, mooi, maar nu weer verder. Hoe maak je dan dat nieuwe begin? Want hoezeer er met Pasen is gebleken dat de dood en alle liefdeloosheid niet het laatste woord hebben; de realiteit is toch steeds weer dat het misgaat. Dat je uit je slof schiet tegen iemand. Dat mensen jou pijn doen. Dat je toch niet bent en doet zoals je eigenlijk zou willen zijn of gelooft dat je zou moeten zijn.

Tekst gaat hieronder verder?

Een nieuw begin met vergeving

Hoe maak je een nieuw begin, steeds weer opnieuw? Het eerste is: weet dat er vergeving is voor jou. Je mag weer met een schone lei beginnen. Niet omdat het niet uitmaakt, maar omdat God het zich aantrekt, en weet dat je niet verder kunt, het niet opnieuw kunt proberen als de rommel je niet blijft achtervolgen. Je bent oké.

Een nieuw begin door weer op te staan

En het tweede is: het gaat er niet om dat we nooit vallen – dat zou mooi zijn, maar dat lukt niet – het gaat er niet om dat we nooit vallen; het gaat erom hoe vaak we weer opstaan. En het zit hem er nou in dat we net één keer vaker opstaan dan dat we vallen.

Dus: sta op en maak dat nieuwe begin. Denk niet dat het toch geen zin heeft of de rommel waar je middenin zit toch al te groot is. God geeft je de kans telkens weer één keer vaker op te staan dan dat je gevallen bent.

Een hele fijne zondag!

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
8 april 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief