Hoe ben je een goede vader? Drie tips

Op deze Vaderdag vraag ik me af: hoe ben je eigenlijk een goede vader? Een spannende vraag. Het antwoord is nog spannender. Want ben je dan geen goede vader als je iets uit dat antwoord niet doet? Volgens mij laat de bijbel zien bij tal van vaders dat ze het niet allemaal altijd even goed deden, en toch hebben we het nog over ze. Of wist God er toch nog iets goeds uit te laten voorkomen. En van blunders kun je leren, toch?

Tekst gaat onder video verder

vaderdag

 

Toch is dat altijd een beetje problematisch op vaderdag. Er gaat zoveel mis tussen vaders en kinderen, en ook het Vaderbeeld uit de bijbel is niet helemaal zonder problemen gebleven. Dat vaderbeeld kan heel dominant zijn, met alle gevolgen van dien. Toch blijft het een dierbaar beeld omdat er ook veel goeds in zit. Als ik door de bijbel lees kom ik tot drie dingen die je tot een goede vader kunnen maken naast allerlei andere dingen:

Kom voor je kind op

Kom voor je kind op – verlies je hoofd niet als er iets gebeurt; het gaat niet om jou, maar om je kind. Kom er voor op.

De bijzondere

Heb geen voorkeur voor de beste, maar voor de bijzondere. Dat is wat anders. Je bijzonderste kind is het kwetsbaarst. Die andere redden zich wel.

Vergeef

Vergeef. Vergeef je kind ongeacht wat je kind doet, of hoe je kind je ook verwenst. Het doet heel veel zeer, maar waar moet een kind anders naartoe als het van jou geen vergeving krijgt?

Vraag vergeving

Dat brengt me tot de bonustip: wees niet te beroerd om vergeving te vragen aan God, de hemelse vader. Want we maken fouten en je gaat fouten maken. God staat met zijn vaderarmen open voor je klaar.

 

Een hele fijne vaderdag gewenst!

 

 

Eerdere vaderdagblogs op MijnKerk

‘Papa, ik lijk steeds meer op jou’

Zegen voor vaders

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief