Hoe duurzaam ben jij eigenlijk?

Ik vroeg vijf mensen hoe je er zelf voor zorgt dat je duurzaam leeft. Bekijk deze video voor de antwoorden!

Een van de geïnterviewden wil de aarde graag beter achterlaten voor zijn (klein)kinderen. Een praktische manier om te werken aan een betere aarde is bijvoorbeeld een maand lang niets nieuws te kopen. Wil je die uitdaging aangaan, check ‘Buy nothing new’ (Nederlandse site). Doe je mee, laat dan hieronder een reactie achter, zodat we je kunnen aanmoedigen.

2 comments on “Hoe duurzaam ben jij eigenlijk?
  1. Avatar m. schreef:

    het is ook belangrijk waaraan je je geld uitgeeft, ik let b.v. op bij wie ik activiteiten doe, is het een rijk iemand die zelf niet veel voor een ander over heeft dan hou ik het voor gezien en kies iemand die het geld goed kan gebruiken en ook wat voor een ander overheeft. Verder beter de groente te halen bij bio boertje dan bij die grote super die over de rug van de boer rijk wil worden, vlees van de boer die zijn koeien in een mooi natuurgebied laat lopen, alles zo goed mogelijk over nadenken of het beter kan want met al het geld dat je uitgeeft, ondersteun je een bepaalde zienswijze, en soms bij b.v. je bank kan je het daar wel eens helemaal niet mee eens zijn, maar dat gebeurt zonder dat je het weet als je je er niet in verdiept, goed uitkijken dus!!!

  2. Avatar anneke schreef:

    kijk als je één maand niets koopt is een begin, maar als je het de maand erna wel doet zet het geen zoden aan de dijk. ik probeer al jaren heel erg weinig te kopen en zuinig te leven. ten eerste om onze tienden te kunnen blijven geven , duurzaam te leven maar ook om te sparen zodat mijn man eerder met pensioen kan gaan. zelf heb ik geen inkomen door werk. ik doe vrijwilligerswerk en ben mantelzorger. een heel goed boek op dit gebied is ” de luxe van genoeg” uitgeven via het blad Genoeg. aan Anoniem reactie hieronder wil ik graag zeggen niet over boertje te spreken. boeren zijn zeer hardwerkende mensen. ik vind het erg degenererend klinken

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief