Hoe houd jij contact met God?

Hier op de Sint Jan in Den Bosch is in 2011 een bijzonder beeld bijgezet. Een engel met een mobiele telefoon. Als het goed is kunnen we hem hier vanaf het beeld van Johannes de Doper goed zien…

Het beeld is hier ‘ut Engelke’ gaan heten en heeft lange tijd ook een twitter-account en zelfs een telefoonnummer gehad. Zo lang je maar niet vloekte en tierde, en op christelijke tijden belde, nam iemand op en kon je je verhaal kwijt of je vraag stellen.

Tekst gaat hieronder verder.

Dat is wel een hele mooie gedachte, dat je contact kunt leggen met een engel, die een rechtstreeks lijntje heeft met God. We zijn zo gewend geraakt om even snel naar elkaar te appen, of even snel je verhaal te doen op de sociale media, maar hoe doe je dat met God? Een schietgebedje? Of neem je bijvoorbeeld voordat je gaat slapen echt de tijd om je verhaal te doen aan God? Heb je dan het gevoel dat er ook iemand aan de andere kant van de lijn is?

Het moeilijke is dat een rechtstreeks antwoord vaak uitblijft. Ik ervaar vaak dat je in de loop van de tijd merkt dat bidden helpt. En dat God zich echt verbindt met wat je bezighoudt. Maar daar moet je soms veel geloof, en geduld voor opbrengen.

Het is een mooi eigentijds beeld, die engel met een mobiele telefoon. God luistert. Misschien zouden wij eens wat vaker contact moeten zoeken.

Een inspirerende zondag!

Ik bezocht vorige week Raymond Thiellier van Tips&Tips in Amersfoort, die het beeldrecht van beeldhouwer Ton Mooy kocht en verschillende versies van de bel-engel vervaardigt. Ook maakte hij een poster: ‘Heaven is calling’. Een leuke ontmoeting in een bijzondere winkel. Zie voor meer info www.bel-engel.nl

 

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
3 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief