MENUMENU

Hoe krijg je je hond offline?

‘Basiscursus Lev!’ Vet staat het in mijn agenda. Zes weken lang, twee keer per week leer ik als baasje ‘honds’. Een uur theorie met een half uurtje praktijk. Gewapend met een clicker, tasje met lekkers, riem en enthousiasme probeer ik de oefeningen in de hal van de hondenschool uit te voeren.

Prima idee, maar met 9 andere honden denkt Lev er iets anders over. De oefening ‘losjes aan de lijn lopen’ wordt een continue ‘actie’ van mij om alleen al de aandacht van Lev te pakken te krijgen.

Lev trekt enthousiast aan de lijn. Hij ruikt en ziet al die andere honden en wil alleen maar op hen af rennen. En je ziet aan hem: ‘ik wil spelen, snuffelen, laat me nou los!!’ De andere honden lijken daar veel minder last van te hebben. Die lopen losjes mee, blijven rustig wachten op hun baasje en liggen rond te kijken. Ik probeer mijn geduld te bewaren en blijf maar praten tegen hem totdat hij zijn kop naar mij toedraait en enigszins meeloopt. Het moment om te belonen! De clicker klikt, hij krijgt wat lekkers en een knuffel en geeft mij wat hoop dat het best goed zal komen.

Onze Lev is gewoon een hond die met zijn tijd meegaat! Reageren op dat wat op je afkomt. Heerlijk ‘online’ is. Die steeds wil ‘facebooken’ met andere honden! Ik herken het ook wel. Alle input en berichtjes op mijn mobiel vragen ook continue om mijn aandacht. ‘Like me, deel me, reageer op me…’.

Het wordt me duidelijker. Ik ben bezig om te leren Lev offline te krijgen en zijn focus alleen maar op mij te houden. Maar net als bij mensen…, duurt het even om zijn mobiel uit te zetten. Dat vraagt oefenen, een lekkere beloning én een knuffel!

Je zou toch willen dat je als mens toch ook zo beloond wordt voor ‘offline gaan’!

Fotografie: nicolemariedev (via Flickr)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 oktober 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars