Hoe krijg je je hond offline?

‘Basiscursus Lev!’ Vet staat het in mijn agenda. Zes weken lang, twee keer per week leer ik als baasje ‘honds’. Een uur theorie met een half uurtje praktijk. Gewapend met een clicker, tasje met lekkers, riem en enthousiasme probeer ik de oefeningen in de hal van de hondenschool uit te voeren.

Prima idee, maar met 9 andere honden denkt Lev er iets anders over. De oefening ‘losjes aan de lijn lopen’ wordt een continue ‘actie’ van mij om alleen al de aandacht van Lev te pakken te krijgen.

Lev trekt enthousiast aan de lijn. Hij ruikt en ziet al die andere honden en wil alleen maar op hen af rennen. En je ziet aan hem: ‘ik wil spelen, snuffelen, laat me nou los!!’ De andere honden lijken daar veel minder last van te hebben. Die lopen losjes mee, blijven rustig wachten op hun baasje en liggen rond te kijken. Ik probeer mijn geduld te bewaren en blijf maar praten tegen hem totdat hij zijn kop naar mij toedraait en enigszins meeloopt. Het moment om te belonen! De clicker klikt, hij krijgt wat lekkers en een knuffel en geeft mij wat hoop dat het best goed zal komen.

Onze Lev is gewoon een hond die met zijn tijd meegaat! Reageren op dat wat op je afkomt. Heerlijk ‘online’ is. Die steeds wil ‘facebooken’ met andere honden! Ik herken het ook wel. Alle input en berichtjes op mijn mobiel vragen ook continue om mijn aandacht. ‘Like me, deel me, reageer op me…’.

Het wordt me duidelijker. Ik ben bezig om te leren Lev offline te krijgen en zijn focus alleen maar op mij te houden. Maar net als bij mensen…, duurt het even om zijn mobiel uit te zetten. Dat vraagt oefenen, een lekkere beloning én een knuffel!

Je zou toch willen dat je als mens toch ook zo beloond wordt voor ‘offline gaan’!

Fotografie: nicolemariedev (via Flickr)

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
15 oktober 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief