MENUMENU

Hoe waardevol kan ongedierte zijn?

Zie ik dat nu goed? Ja, daar loopt een muisje, af en aan naar de voerbak van mijn konijn. Ik zit pal naast het konijnenhok. En in mijn ooghoek schiet het muisje steeds voorbij. Tot hij me doorheeft en wegsnelt. Maar, wacht even, hij ging toch langs die kant weg? En nu zie ik weer... Dan is dat nummer twee. En waar er twee zijn, daar is gauw een hele familie in hun midden...

Lief

Er zit niets anders op dan iets te verzinnen om ze te vangen. Maar… ze zien er zo lief uit. Ach, kijk nou toch! Hij zit zich te wassen, zich van geen kwaad bewust… Ja, ik vind dat mooi om te zien. Net als bij mijn konijn, en bij mijn hamster. Maar die muizen zal ik toch moeten vangen. Wie weet wat ze in de berging allemaal kapot knagen?

Verkeerde plek

Hoe lief de muisjes ook zijn, ze zijn op de verkeerde plek. Net als onkruid. Mijn opa leerde me dat onkruid eigenlijk alleen maar planten zijn die op de voor ons verkeerde plek staan. En zo is dat met ‘ongedierte’ ook. Vorige zomer had ik een wespennest. Eén stak me terwijl hij vastzat in mijn haren. Dat deed zeer! Ongedierte! En mijn ouders hadden deze zomer ratten in huis. Ongedierte! Maar zo’n lief muisje. Ja, op de verkeerde plek, dus ongedierte. Voor ons.

Oplossing

Maar niet voor God, denk ik dan. Alle dieren zijn gemaakt door God, hoe gevaarlijk of irritant ze ook zijn (muggen!!). Dus wat te doen? Ik heb een val gekocht waar ze in opgesloten raken. Met ventilatie en kijkvenster. Gisteren heb ik er vier weer uitgezet, in het bos. De kleintjes. Papa en mama weten wel beter…

Hoe denk jij hierover?

Welke dingen die andere mensen liever kwijt zijn dan rijk, vind jij wel waardevol? Hoe ga jij om met onkruid, afval, ongedierte? Ben benieuwd!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars