MENUMENU

Hoera in de gloria

Hoera! Afgelopen week was ik jarig! Op zich is dat niet heel bijzonder, want iedere dag vieren miljoenen mensen dit feit en ook voor mij was dit zeker niet de eerste keer...

Sterker het was de negenenveertigste keer. Iemand feliciteerde me en verzekerde me dat ik volgend jaar toch echt tot de kring der middelbaren behoor. Bij de Abrahams en Sara’s dus… Wat nou hoera?

Sara en Brigitte

Want eerlijk gezegd voelt het best een beetje oud. De show van Brigitte Kaandorp die onlangs werd uitgezonden, bleek mij op het lijf geschreven. Met de nodige zelfspot stelde zij namelijk alle ‘problemen’ die horen bij de vijftig-plus-generatie aan de orde: je opgroeiende kinderen die je bedelven onder allerlei ongevraagde kritiek, je niet meer zo strakke velletje, je haren die gaan grijzen, je minder soepele lijf…
Ik heb vreselijk gelachen om het feest-der-herkenning. Tja, het hoort er blijkbaar allemaal bij, bij het ouder worden. Maar toch… heel diep van binnen… steekt het een beetje…

Sieraad

Enfin… Op mijn verjaardag werd ik door mijn man verrast met een prachtig sieraad. Een zilveren kettinkje met een hanger, waar deze tekst is ingegraveerd:
“Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol. En Ik houd zoveel van je.”
Wat ben ik daar blij mee! Het is fijn dat mijn man zoveel van me houdt.

Kostbaar

Hoewel… de tekst is eigenlijk afkomstig uit de bijbel (Jesaja 43 : 4). Het is namelijk God die dat tegen mij zegt. Ook tegen jou. Dat maakt het extra mooi. Ik ben kostbaar. Ook al vind ik mezelf vaak helemaal niet leuk of mooi, God vindt mij kostbaar. Het maakt hem niet uit hoe ik eruit zie, of ik jong ben of oud. Een rimpeltje meer of minder heb, kribbig of vrolijk ben. Hij heeft alles voor me over omdat hij mij waardevol vindt.

Hand in hand

Met deze tekst om mijn hals wil ik best vijftig worden – en wel ouder ook mét alle ‘verschijnselen’ van dien. Hand in hand met een God die op die manier naar mij kijkt. Want waarom zou ik dan niet net zo naar mezelf kijken: als een kind dat waardevol en kostbaar is voor vader? Bij wie ik mag schuilen tot mijn honderdste. Zijn oneindige liefde verjaart immers nooit! Hoera-in-de-gloria!

Een mooi lied: Een parel in Gods hand

Een reactie op “Hoera in de gloria
 1. Marina schreef:

  Ik ben de vijfitg net gepasseerd en ja het is niet altijd leuk, maar het is ook weer prachtig dat ik een paar prachtige babys in mijn omgeving heb, heel gelukkige kindjes en dan besef je dat die ook weer er mogen zijn en alles opschuift. Ik beleef het geloof niet meer zoals vroeger, maar een parel in gods hand doet mij toch wel wat altijd. Vroeger nog bij prinsen en prinsessen geweest dat was een leuke happening..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
27 oktober 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars