Hondentraining ‘Hiep, hiep, hoera voor Jasper’

Jasper heeft een diploma. Slecht één maar het is een echt diploma namelijk “basiscursus gehoorzaamheid.” Toen Jasper bij ons in huis kwam als pup besloot ik namelijk met hem op cursus te gaan. Er gaat niets boven een gehoorzame hond.

Bij Moos (teckel 1) heb ik ook een cursus geprobeerd. Maar die was in de winter. Teckels houden niet van kou. We zijn een keer geweest en toen ging het ook nog regenen. Het onderwijs werd gestaakt en nooit meer echt opgepakt. Bijna 15 jaar heb ik een hond gehad die niet goed luisterde en dat heb ik geweten. Moos hield niet van vreemde plaatsen. Op bezoek gaan met de hond zat er niet bij want hij piepte net zo lang tot we weer gingen. Verder was Moos geobsedeerd door eten. En zo zijn zakken voer, slagroomtaarten en paaseieren door hem verorberd.  Niet gezond maar Moos kon het niet deren. Hij overleefde alles.

Bij Bart (teckel 2) nam ik geen risico. Hij ging drie weken intern voor gehoorzaamheid bij Martin Gaus in Lelystad. Dat ging best goed ware het niet dat ze daar met de clickertraining werkten. Dat betekent dat je de hele dag moet klikken op een soort kikker als de hond iets goed doet.  Dat met die clicker hebben we thuis niet echt doorgezet. Neemt niet weg dat Bart beter luisterde dan Moos.

Bij Jasper besloot ik het echt helemaal zelf te doen. Weer of geen weer. We gingen op cursus. En het resultaat mocht er zijn. Een tien voor zit en ook een tien voor samenwerking baas/hond. Jasper volgt me op de voet. Hij komt als ik roep en wil niks liever dan erbij zijn, maakt niet uit waar we wezen. En hij kreeg dus een diploma. Tot mijn grote verbazing was voor de uitreiking een hele avond uitgetrokken. Alle honden werden individueel toegesproken. Niet dat het Jasper wat uitmaakte. Maar voor mij was het een overwinning.  Op mezelf vooral.

2 comments on “Hondentraining ‘Hiep, hiep, hoera voor Jasper’
  1. Avatar Nicolet schreef:

    Een diploma voor gehoorzaamheid voor een teckel…. Dat is echt heel knap 🙂 Jullie hebben het vast op gepaste wijze gevierd!

  2. Avatar m. schreef:

    tís nog maar elementaire gehoorzaamheid, dat biedt nog ruimte voor wat ondeugendheid 😉

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 december 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief