Hoop helpt mij om te verwachten

Ik heb niet alle kranten bewaard dit jaar, maar anders zou het een grote hoop kranten zijn geworden. En dan nog al het nieuws dat ik via internet las; teveel om op te noemen. Ik genoot van het positieve nieuws. De NOS app had er zelfs een verzameling van op zaterdag gedurende een aantal maanden. Maar het meeste nieuws was toch wel heftig. Aanslagen, #metoo, en de harde woorden die mensen tegen elkaar zeiden in campagnes, of gewoon in reacties op de sociale media. Veel mensen voelen dreiging; terecht of onterecht, maar we voelen het. Komt het nog goed?

Hoop

Hoop helpt mij om te verwachten dat het goed komt. En die hoop heb ik niet zomaar. Ik hoop niet ‘tegen beter weten in’. Ik hoop omdat ik geloof dat het kwade overwonnen is en dat er een einde aan komt. Het is voor mij niet alleen belangrijk dat er een einde komt al het kwade, maar ook dat het kwade al overwonnen ís. Dat leer ik uit het verhaal over Jezus. Als dat geen positief nieuws is?!

Positief

Die hoop helpt mij om het positieve nieuws wat meer naar voren te halen. Kijk eens wat voor mooie dingen er gebeuren! Daar word ik heel blij van. Het kan dus wel: positief nieuws en hoop houden op nog meer positief nieuws. Ik hoop op een hele positieve kerst.

Waar hoop jij op?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
8 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief