MENUMENU

Hoopvolle toekomst

Sommige dingen kun je niet

uitleggen, die moet je

gewoon geloven

‘Waarom zou ik bidden als ik niet weet of God er iets mee doet?’

‘Geloof jij echt in een God die deze ellende allemaal toelaat?’

‘Ik zie geen God, waarom zou ik dan in hem geloven?’

 

Vragen

 

Moeilijke vragen. Vragen die vaak gesteld worden. Vragen waar ik lang niet alle antwoorden op weet. Het zijn zelfs vragen die de mensen stelden in de dagen dat Jezus nog op aarde was. Heel eerlijk gezegd, sommige vragen borrelen ook weleens bij mij op.

Want wat is er veel leed en ellende in de wereld. Wat zou ik graag willen dat God, als ik er maar voor bid, orde op zaken komt stellen, het liefst stante-pede. Maar zo werkt het niet.

Zijn hand

Toch luistert hij wél naar onze gebeden. Vol aandacht en liefde. Hij vindt het fijn als en belangrijk dat wij met hem praten. Vaak geeft hij antwoord, maar soms lijkt het of de hemel gesloten is. Ik kan het jou niet bewijzen dat hij bestaat. En toch kan ik het wel degelijk zien: ik zie zijn hand in het feit dat elke morgen de zon weer opgaat, dat de bomen in de herfst hun blad verliezen, dat in het voorjaar weer nieuwe knoppen ontstaan.

Ooit

En al die vluchtelingen dan? De oorlogen, natuurrampen, ziekten en dood? Ik weet dat God het ook ziet. Dat hij bewogen is met de wereld en ook dat hij beloofd heeft eens terug te komen om het allemaal goed te maken. Dan wordt het hier weer zoals hij het ooit bedoeld had.

Geloven

Dat kun je niet bewijzen, dat moet je geloven. God geloven op zijn woord. Je kunt zijn beloften lezen in de bijbel.  Geloven is niet altijd eenvoudig, zeg maar gerust dat geloven heel moeilijk is. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Hij helpt je door je te leiden naar die hoopvolle toekomst. Samen met hem kun je door bergen en dalen, ups en downs.

Een schrale troost? Ik dacht het niet!

Een reactie op “Hoopvolle toekomst
 1. marina schreef:

  bidden is goed, bij mij is het toch de intentie uitspreken om een situatie te verbeteren voor de wereld of een persoon en ik denk dat een positief iets de wereld insturen toch altijd goed is

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
24 november 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars