Horizon

De een wat later dan de ander, maar er komt meestal een tijd dat je de balans opmaakt van waar je mee bezig bent.

Een tijdje terug las ik het volgende korte citaat, dat me aan het denken zette: ‘Een monnik vroeg aan zijn meester, Ummon: Wat gebeurt er als de boom verdort en de bladeren vallen? Ummon antwoordt: Een volmaakte manifestatie van de gouden wind.’ (uit: Hekigan-Roku, Zen)

Als midden vijftiger denk ik meer dan vroeger aan wat me nog te wachten staat. En dat met een positief gevoel. Wat komt er nog op  mijn pad? Wat wil ik zelf nog nu ik nog gezond ben? Hoe kan ik optimaal mijn goede en minder goede eigenschappen kans geven zich te manifesteren? Ook mijn mindere kanten mogen er zijn. Daar leer ik mezelf beter door kennen. Of meer in christelijke context: ‘Waartoe ben ik hier op aard? Wat heb ik nog te doen?’

Meer dan een halve eeuw ligt achter me, decennia met veel ervaringen: studeren, carriere, huwelijk, geboorte, opbouw, verhuizingen. Ook breukervaringen: verbroken relaties, ziekte, ruzie, dood, onverwachte confrontaties met het leven zelf. Hier sta je dan, je kunt niet anders. Het voelt alsof ik op een rots sta en probeer te kijken naar wat in de verte wacht. Misschien mij wel verwacht. De gouden wind raakt mijn huid.

Een wind die lonkt, die roept. Als de boom verdort en de bladeren vallen, kondigt dat een nieuwe tijd aan. Een nieuw seizoen, een nieuwe horizon. Voor mij genoeg reden, om gevolg te geven aan die verleidelijke wind en nieuwe wegen in te slaan. Of oude wegen, die mij goed doen, meer intensief te gaan bewandelen. Klinkt dat vaag of mysterieus? Misschien wel. Maar dat is het ook voor mij. Want, waar het me gaat brengen, weet ik niet. Vol vertrouwen ga ik mijn weg zonder al te grote doelen te stellen. Ik zal zien waar ik moet zijn.

Ik neem hier afscheid van jullie als eindredacteur. Woord van dank aan het team, aan de bloggers die ik mocht (intensief) begeleiden. Lieve MijnKerkers, het gaat jullie goed. Dank voor alle aandacht en bemoediging!

20150827 Focus_blog

 

 

4 comments on “Horizon
 1. Avatar Neeltje schreef:

  Herkenbare woorden… zin om vooruit te gaan…. al heb ik geen idee hoe en wat… Vooruit kijken…Bedankt Marianne! Ik wens je alle goeds ❤

 2. Avatar Neeltje Waagmeester schreef:

  Ook deze Neeltje wenst je het allerbeste lieve Marianne! Jammer dat het er niet van gekomen is om zo intensief als vorig jaar samen te werken. De dagelijkse mailtjes, het Skypen, ik heb van je genoten! Hou je ons wel een beetje op de hoogte van je reilen en zeilen? Komt vast weer wat moois op je pad!

 3. Avatar Tietsje schreef:

  Mooi hé, op deze leeftijd (ik ben een beetje ouder). Je kunt relativeren, ook dat wat niet goed is gegaan./ Het heeft ons ook gevormd tot wie we zijn. Je kunt genieten van kleine dingen waar vroeger wat gemakkelijker aan voorbij gegaan werd. Ik wens je veel goede dingen op je pad en dat er veel zegen door je ontvangen kan worden.

  • Avatar Marianne schreef:

   Dank voor de lieve reacties. Ik heb me met veel plezier ingezet voor deze mooie groep. Het is nu tijd voor wat anders. Eerst en vooral stille bezinningstijd. Gods zegen en alle goeds.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief