MENUMENU

Horizon

De een wat later dan de ander, maar er komt meestal een tijd dat je de balans opmaakt van waar je mee bezig bent.

Een tijdje terug las ik het volgende korte citaat, dat me aan het denken zette: ‘Een monnik vroeg aan zijn meester, Ummon: Wat gebeurt er als de boom verdort en de bladeren vallen? Ummon antwoordt: Een volmaakte manifestatie van de gouden wind.’ (uit: Hekigan-Roku, Zen)

Als midden vijftiger denk ik meer dan vroeger aan wat me nog te wachten staat. En dat met een positief gevoel. Wat komt er nog opĀ  mijn pad? Wat wil ik zelf nog nu ik nog gezond ben? Hoe kan ik optimaal mijn goede en minder goede eigenschappen kans geven zich te manifesteren? Ook mijn mindere kanten mogen er zijn. Daar leer ik mezelf beter door kennen. Of meer in christelijke context: ‘Waartoe ben ik hier op aard? Wat heb ik nog te doen?’

Meer dan een halve eeuw ligt achter me, decennia met veel ervaringen: studeren, carriere, huwelijk, geboorte, opbouw, verhuizingen. Ook breukervaringen: verbroken relaties, ziekte, ruzie, dood, onverwachte confrontaties met het leven zelf. Hier sta je dan, je kunt niet anders. Het voelt alsof ik op een rots sta en probeer te kijken naar wat in de verte wacht. Misschien mij wel verwacht. De gouden wind raakt mijn huid.

Een wind die lonkt, die roept. Als de boom verdort en de bladeren vallen, kondigt dat een nieuwe tijd aan. Een nieuw seizoen, een nieuwe horizon. Voor mij genoeg reden, om gevolg te geven aan die verleidelijke wind en nieuwe wegen in te slaan. Of oude wegen, die mij goed doen, meer intensief te gaan bewandelen. Klinkt dat vaag of mysterieus? Misschien wel. Maar dat is het ook voor mij. Want, waar het me gaat brengen, weet ik niet. Vol vertrouwen ga ik mijn weg zonder al te grote doelen te stellen. Ik zal zien waar ik moet zijn.

Ik neem hier afscheid van jullie als eindredacteur. Woord van dank aan het team, aan de bloggers die ik mocht (intensief) begeleiden. Lieve MijnKerkers, het gaat jullie goed. Dank voor alle aandacht en bemoediging!

20150827 Focus_blog

 

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars