Hou jij van het leven?

Ongetwijfeld heb ik het gedeelte al vaker gehoord, maar deze week, deze Stille Week, hoorde ik het en raakte het me en bleef het me bij. Een tekst van Jezus in de bijbel, ooit opgeschreven door Johannes: “Wie zijn leven liefheeft, verliest het, maar wie in deze wereld zijn leven haat, behoudt het voor het eeuwige leven”.

Van het leven houden?

Soms voel ik me bijna schuldig als ik denk, want ik durf het nauwelijks hardop te zeggen, dat ik helemaal niet van het leven houd. Want dat hoort toch niet zo? Je moet toch van het leven genieten, er van houden?

Volop te genieten

Natuurlijk geniet ik van heel veel dingen en ben ik ook dankbaar voor heel veel dingen. En er is gelukkig heel veel liefde, vrolijkheid, natuur en muziek om me heen. En als het even kan, pluk ik de dag en maak er wat van. Het liefst samen met en/of voor anderen.

Weg

Maar ten diepste, vind ik het leven moeilijk, verwarrend, oneerlijk en soms zelfs ondraaglijk. Dan zou ik er zo uit weg willen. Weg van alle kromheid, wanorde en chaos en op weg naar de lieve eeuwigheid.

Drukke Stille Week

Ik hoorde het in deze Stille Week en denk er over na op deze Goede Vrijdag. De dag die de deur heeft open gezet naar een eeuwig leven vol Liefde. Hoewel ik nadrukkelijk stil sta bij deze Stille Week, was het eigenlijk ook een hele drukke week met heel veel zorgen om jonge en oude mensen in mijn omgeving. Misschien komt daarom die uitspraak van Jezus nu wel zo binnen. En ik zeg het daarom toch maar gewoon hardop, nee het leven is niet mooi. En jij en ik kunnen het misschien een beetje mooier maken, maar ik geloof dat er maar één is die dat écht voor ons heeft gedaan.

Samen op weg!

Die ene, waarvan we vandaag zijn kruisiging gedenken. Nu is er misschien dan nog de haat, maar ik geloof dat er een tijd komt die anders is. Die hoop, dat verlangen, wil ik heel graag delen. Samen maakt het dan de weg, dit leven, een stuk aangenamer en draaglijker.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
30 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief