Muziekblog ‘Hou vol!’

Ik begrijp wel dat je kan denken: 'Het is hier vol genoeg. Ik heb het al moeilijk en dan hoeven we er niet nog eens allemaal asielzoekers bij'. En ik heb makkelijk praten: vaste baan, mooi huis, heerlijk stadje. Maar ik heb ook de vluchtelingen in de ogen gezien, hen geroken. Door mijn werk in Liberia, in Afghanistan. Ik zag de blik in hun ogen en voelde me verbonden. Het zijn jij en ik. Mensen.

Wij hebben geluk gehad dat we in Nederland zijn geboren. Je kan het hier ook best moeilijk hebben, als het tegenzit. Maar wij leven in een paradijselijke oase vergeleken bij heel wat andere landen. En toen ik mijn familieverleden onderzocht, zag ik dat meerdere keren in de afgelopen 300 jaar, mijn voorvaderen zijn verhuisd, geëmigreerd, gevlucht om het economisch beter te krijgen, in ieder geval voor hun kinderen.

En dat is gelukt. Ik geef ze groot gelijk. En ik geef de vluchtelingen van 2015 dus ook groot gelijk. Samen moeten we het oplossen. Maar laten verdrinken is niet de weg… Trio Bier zingt hen toe: hou vol…

Dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Tekst:
De Ghanese Meraij is van hier, Gymnasium 3
Ze moet weg want haar ouders hebben geen MVV
Hé Mercy, je hoort bij ons, houd je poot stram
Stijf en hou vol hè
Houda kroop nog toen hij kwam, hij moet
Geketend terug oh man
Houd je poot stram stijf, en hou vol
Zieza speelde in de zon, sterft al tussen het beton
Houd je poot stram stijf en hou vol
Igor paste voor ‘t geweld heimwee heeft de held geveld
Houd je poot stram stijf en hou vol
Hou vol, hou vol
Houd je poot stram, stijf
Hou vol
Nando verhitte ‘t legioen maar werd nooit
Een kampioen
Houd je poot stram stijf, hou vol
Aisha vluchtte over zee, douanier verkocht ‘r nee
Houd je poot stram stijf, hou vol
Hou vol, hou vol
Houd je poot stram, stijf
Hou vol
Mo ontsprong de dodendans, kreeg niet eens een eerste kans
Houd je poot stram stijf, hou vol
Shanjar’s mooie zachte G, noemen ze Turks
Bij de marechaussee
Houd je poot stram stijf, hou vol
Hou vol, hou vol
Houd je poot stram, stijf
Hou vol
Nieuwe vriend houd de hoop, niet iedereen is een xenofoob
Houd je poot stram stijf, hou vol
Voel je Hollands frank en vrij, iedereen die kan erbij
Houd je poot stram stijf, hou vol
Hou vol, hou vol
Houd je poot stram, stijf
Hou vol

Fotografie:

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 april 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief