MENUMENU

Wat maakt gelukkig? Antwoord 4: Houd van God

Tussen de 9 antwoorden die ik vond op de vraag: Wat maakt gelukkig stond ook ‘Houd van God’.

Best een ingewikkelde. Want als je er even over nadenkt, ben je vast met me eens dat je meestal houdt van personen die je beter kent dan een beetje. Over het algemeen snap je je geliefden. In ieder geval op een aantal cruciale punten, punten die er voor jou toe doen.

Wie is God dan?

Maar hoe zit dat dan met God? Wie is hij eigenlijk? Of kun je maar beter zij zeggen… of over Energie of Liefde spreken. Hoe kun je God nu kennen of duiden? Misschien is het helemaal niet belangrijk om God op die manier te kunnen doorgronden. Ikzelf heb dat eerst wel belangrijk gevonden. Ik liep tegen de volgende vraag aan: ‘Hoe kun je nu van iemand houden die je niet begrijpt, die zo ingewikkeld en groots is?’

Ander soort liefde

In de loop van de tijd heb ik geleerd dat God inderdaad zo complex is en zo niet te vatten, dat mijn liefde zoals voor mijn familie en vrienden in geen enkele vorm te vergelijken is met eventuele liefde voor hem. De liefde die je voor God kunt hebben is een heel andere. Die liefde is ook geen concurrent voor de liefde voor de mensen om mij heen. Net zoals de liefde voor mijn man geen bedreiging is voor de liefde voor bijvoorbeeld mijn zussen en mijn kinderen.

Hoe dan?

Maar ja… dan dringt zich al snel wéér een vraag op: Hóe kun je dan van God houden? Je kunt God zelf niet vatten en de liefde die je voor hem zou kunnen voelen kun je ook niet goed benoemen, dus laat staan uitvoeren… Op dat laatste heb ik toch een soort van antwoord gevonden. En wel in de bijbel. In bijbelboek Matteüs staat dat je elke keer dat je iets goeds doet voor een medemens, dat je dat doet voor God.

Oftewel, het is dat je via mensen God kunt liefhebben. En mensen… ja, die snap ik vaak wel!

Gelukkig voelen

Door mensen lief te hebben, houd ik van God. Ik merk ook dat het mij goed doet om dit te proberen. En daarin denk ik te merken dat God bij mij is in mijn pogingen. Ik voel dat ik er niet alleen voor sta. En daardoor kan ik mijn zorgen voor een moment loslaten en me ontspannen.

En dat draagt dan weer bij aan je gelukkig voelen. 🙂

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
9 januari 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars