MENUMENU

Houden we het bij ‘hub’?

Een actie voor liefhebbers van taal. Houden we het bij 'hub' of weet jij een beter woord?

We noemen het ‘hubs’, groepjes mensen die elkaar online kennen, maar elkaar offline zo nu en dan ontmoeten. Om een wandeling te maken, een workshop te doen of gewoon eens gezamenlijk een kop koffie te drinken. Wat is jouw mening? Dekt het woord ‘hub’ deze lading of heb jij een beter/sterker woord/synoniem voor ‘hub’?

twitterbijbeltje

Geef een reactie en maak kans op het net verschenen ‘Twitterbijbeltje’. Onder alle reacties verloten we drie exclusieve, door Eric van den Berg gesigneerde, exemplaren!

‘Twitterbijbeltje’ van Eric van den Berg

De Bijbel is een moeilijk boek, zeggen sommigen. Twitterbijbeltje laat het tegendeel zien. God kan tot je spreken in 140 tekens. Met tweets (bijbelteksten) over geloof, hoop en liefde, over angst en boosheid en over vriendschap en vergeving.

p.s. Interesse om zelf een ‘hubleider’ te worden? Klik hier voor meer informatie!

4 reacties op “Houden we het bij ‘hub’?
 1. Joke schreef:

  Wow een twitterbijbeltje dat is nu echt iets voor mij.Ben gek op korte tweets met de juiste boodschap.Wat een super item

 2. Lennart schreef:

  Eigenlijk zou ik gewoon voor ‘groep’ gaan, maar er zit ook een element van off- en online in.

  Dus: #plug, #plugs
  “plug Amsterdam ontmoet elkaar dinsdagavond in café de Rotterdammer”
  Iets pluggen is iets bestaands nemen en dat ergens specifiek inzetten (vnl bij muziek). Oftewel een eigen (offline) toepassing van iets wat online gestart is.

 3. Marianne schreef:

  Ik zou voor Beleving gaan. Er zullen in diverse plaatsen hele diverse activiteiten ontplooid worden. Het gaat om het samenzijn en de beleving erbij.

 4. Neeltje schreef:

  Hoi, dank voor jullie reacties! Uit alle reacties, zowel hier, als in de Facebook community als op de Facebookpagina, hebben we ‘meet-up’ als vervanger voor ‘hub’ gekozen. Dank voor het mee denken. De winnaars van het Twitterbijbeltje hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Groeten, Neeltje

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 oktober 2014

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars