Houden we het bij ‘hub’?

Een actie voor liefhebbers van taal. Houden we het bij 'hub' of weet jij een beter woord?

We noemen het ‘hubs’, groepjes mensen die elkaar online kennen, maar elkaar offline zo nu en dan ontmoeten. Om een wandeling te maken, een workshop te doen of gewoon eens gezamenlijk een kop koffie te drinken. Wat is jouw mening? Dekt het woord ‘hub’ deze lading of heb jij een beter/sterker woord/synoniem voor ‘hub’?

twitterbijbeltje

Geef een reactie en maak kans op het net verschenen ‘Twitterbijbeltje’. Onder alle reacties verloten we drie exclusieve, door Eric van den Berg gesigneerde, exemplaren!

‘Twitterbijbeltje’ van Eric van den Berg

De Bijbel is een moeilijk boek, zeggen sommigen. Twitterbijbeltje laat het tegendeel zien. God kan tot je spreken in 140 tekens. Met tweets (bijbelteksten) over geloof, hoop en liefde, over angst en boosheid en over vriendschap en vergeving.

p.s. Interesse om zelf een ‘hubleider’ te worden? Klik hier voor meer informatie!

4 comments on “Houden we het bij ‘hub’?
 1. Avatar Joke schreef:

  Wow een twitterbijbeltje dat is nu echt iets voor mij.Ben gek op korte tweets met de juiste boodschap.Wat een super item

 2. Avatar Lennart schreef:

  Eigenlijk zou ik gewoon voor ‘groep’ gaan, maar er zit ook een element van off- en online in.

  Dus: #plug, #plugs
  “plug Amsterdam ontmoet elkaar dinsdagavond in café de Rotterdammer”
  Iets pluggen is iets bestaands nemen en dat ergens specifiek inzetten (vnl bij muziek). Oftewel een eigen (offline) toepassing van iets wat online gestart is.

 3. Avatar Marianne schreef:

  Ik zou voor Beleving gaan. Er zullen in diverse plaatsen hele diverse activiteiten ontplooid worden. Het gaat om het samenzijn en de beleving erbij.

 4. Avatar Neeltje schreef:

  Hoi, dank voor jullie reacties! Uit alle reacties, zowel hier, als in de Facebook community als op de Facebookpagina, hebben we ‘meet-up’ als vervanger voor ‘hub’ gekozen. Dank voor het mee denken. De winnaars van het Twitterbijbeltje hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Groeten, Neeltje

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief