MENUMENU

Humor in mijn kerk

Regelmatig kom ik in de sociale media bijbelse cartoons tegen. Humor in de kerk! Ik hou er van!

Lachen in de kerk

Lachen hoort bij het leven en ik vind het heerlijk dat er ook in het geloofsleven volop wordt gelachen. Een beetje zelfspot, vind ik niet verkeerd, het zet me lachend soms ook aan tot nadenken. Niet voor niets beginnen, denk ik, daarom veel preken of overdenkingen ook regelmatig met de nodige humor.

mozes1

Actueel

Heerlijk vind ik het om te zien, dat de cartoons die verschijnen ook heel actueel zijn. Pokémon Go was nog maar amper in het land of ik kreeg deze toegestuurd:

csm_Cartoon-pokemon-go-kerk_3fb6232504

Heerlijk toch?! Of niet?

Spotten

Niet iedereen houdt er van, weet ik. Als wij vroeger thuis wel eens iets humoristisch zeiden met betrekking tot de kerk of de bijbel, reageerde mijn moeder vaak met de opmerking: “dat mag je niet zeggen, dat is spotten!” Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze er zelf (zich snel omdraaiend) ook wel om moest lachen.

Heel benieuwd ben ik naar jullie reacties! Hou je van humor in jouw geloof, jouw kerk? Hoe ver ga je daarin? En heb je ook zo’n mooie cartoon? Die zou ik graag in de reacties zien!

 

 

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
24 juli 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars