MENUMENU

I got life – Nina Simone

We zijn op weg naar tientallen Top2000-kerkdiensten. Ik ben begonnen Bekende Nederlanders te vragen naar hun Top3.

Afgelopen week sprak ik Marc Klein Essink over zijn favoriete Top 3.

Hij noemde het nummer ‘Ain’t got no… I got life’ van Nina Simone. Het staat op nummer 668 in de Top2000.

Het is aan de ene kant een typisch sixties nummer: tegen de gevestigde orde van kerk en staat. En het is een ode aan jouw eigen vrijheid, jouw lichaam.
Het geeft me kippenvel door de manier waarop Nina Simone het zingt.
Kwetsbaar en toch sterk. Bescheiden en toch zelfverzekerd.

Bevrijding
Ze zingt ook: ‘Ik heb geen kerk, ik heb geen God’… Dat klinkt niet positief, maar dat was hopelijk bevrijdend voor haar. Want ik weet dat veel mensen gebukt gingen of gaan onder de eisen die zij van kerk of God voelden.
Dan is het goed om daarvan bevrijd te worden.
Want als het goed is, is geloof bevrijdend.
Dan heb je een vrij leven!

Dat wens ik je toe.

Voor alle informatie: Top2000kerkdienst.nl
Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Stem nu op jouw Top3 uit de Top2000.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 oktober 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars