I got life – Nina Simone

We zijn op weg naar tientallen Top2000-kerkdiensten. Ik ben begonnen Bekende Nederlanders te vragen naar hun Top3.

Afgelopen week sprak ik Marc Klein Essink over zijn favoriete Top 3.

Hij noemde het nummer ‘Ain’t got no… I got life’ van Nina Simone. Het staat op nummer 668 in de Top2000.

Het is aan de ene kant een typisch sixties nummer: tegen de gevestigde orde van kerk en staat. En het is een ode aan jouw eigen vrijheid, jouw lichaam.
Het geeft me kippenvel door de manier waarop Nina Simone het zingt.
Kwetsbaar en toch sterk. Bescheiden en toch zelfverzekerd.

Bevrijding
Ze zingt ook: ‘Ik heb geen kerk, ik heb geen God’… Dat klinkt niet positief, maar dat was hopelijk bevrijdend voor haar. Want ik weet dat veel mensen gebukt gingen of gaan onder de eisen die zij van kerk of God voelden.
Dan is het goed om daarvan bevrijd te worden.
Want als het goed is, is geloof bevrijdend.
Dan heb je een vrij leven!

Dat wens ik je toe.

Voor alle informatie: Top2000kerkdienst.nl
Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Stem nu op jouw Top3 uit de Top2000.