Iedereen is van de wereld

Als opmaat naar de Dierendagviering en de Top2000-kerkdiensten deel ik graag dit lied met jou.

‘Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen’, ditmaal gezongen door Celine Cairo. Het nummer van The Scene staat in de Top2000 op de 165e plaats.
Tijdens de Dierendagviering in Haarlem, volgende week zondag, zal het gespeeld worden door de Heeren van Haerlem.

Want ten eerste horen we als mensheid bij elkaar, ‘rood, zwart, wit, geel, jong, oud, man of vrouw’, en daarnaast horen mens en dier, mens en natuur bij elkaar.
Technisch gezegd: we zijn één eco-systeem. Bijbels gezegd: we zijn één schepping.
We hebben verschillende talen, maar we zeggen hetzelfde.

Elkaar zien
Vluchtelingen zoeken hun geluk en een veilige plek in Nederland. Anderen hebben moeite met een azielzoekerscentrum bij hen in de buurt. Allebei heel menselijk.
‘In het donker kan ik jou niet zien,
maar ik weet dat jij daar staat.’
Daar klinkt voor mij aandacht en zorg in, misschien wel God die ons ziet.
Wees niet bang voor elkaar.
Ik volg op Facebook het verslag van een vriend die in Maassluis helpt bij de opvang van vluchtelingen: hij ziet de moeders, de kinderen, hij hoort en ziet hun blijdschap en hun zorgen. ‘Vluchtelingen’, klinkt anoniem, maar het zijn mensen als jij en ik, met namen en levensverhalen.

We horen bij elkaar, en de wereld is van iedereen!

Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Tekst:
Dit is voor de misfits die je
her en der alleen ziet staan.
Die onder straatlantaarns eten
en drinken bij de volle maan.

Dit is voor degene die je overal herkent.
Het leven is voor jou en mij,
want dit is ons moment.

want jij staat niet alleen

en de wereld is van iedereen.

Deze is voor iedereen die passie heeft
en die voor passie gaat.
In het donker kan ik jou niet zien,
maar ik weet dat jij daar staat.

En ik hef het glas op jouw gezondheid,
want jij staat niet alleen.

Ooh yeah yeah yeah

Rood zwart,wit geel,jong oud, man of vrouw
In het donker kan ik jou niet zien,
maar deze is van ons aan jou.

want jij staat niet alleen

(bron foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_8)