Iemand die alles ziet wat je doet

Deze week konden we stemmen voor of tegen de Sleepwet. Een wet die zorgt dat het niet strafbaar is als de AIVD en MIVD data verzamelen van verdachte, maar ook ‘gewone’ nog-niet-verdachte mensen.

De argumenten van de voor-en tegenstanders buitelen over elkaar heen. Sommigen vinden dat ze niks te verbergen hebben en dat de Sleepwet er juist voor zorgt dat de AIVD terroristische netwerken sneller kan opsporen, anderen vinden het maar niks dat alles op straat kan komen te liggen en zijn bang dat als de informatie in handen van verkeerde mensen valt, die veiligheid ver te zoeken is. De vraag die hierbij is: wordt een bijvoorbeeld een journalist als verdacht bestempeld als zij op ‘jihad’ of ‘terrorist’ googelt?

Grillig

Over God bestaan soms net zulke ideeën. Het idee dat er een God is die alles ziet wat je doet, zelfs weet wat je denkt, nog voordat je dat zelf beseft, kan angst aanjagen. “Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen, hoe zou ik aan uw blikken ontkomen,” staat in Psalm 139:7. Deze psalm is bedoeld om de veiligheid van God te onderstrepen. Dat er een God is die je door en door kent en toch zielsveel van je houdt. De grilligheid en de veranderlijkheid van de overheden en machten waar wij hier mee te maken hebben staan in groot contrast met het onveranderlijke, het rechtvaardige en het betrouwbare van een God die dezelfde blijft. Gisteren, vandaag en morgen.

Trouw

De genadige God die van zijn geliefde koning David bleef houden, zelfs al viel hij in de grote fout door vreemd te gaan met de vrouw van een ander. Die de langharige – en daardoor – sterke Simson uitkoos voor een speciale opdracht en hem tot het einde toe trouw bleef. Al was Simson al lang gevallen voor de verleidingen van Delilah; een vrouw die zijn haren af knipte, waardoor de kracht van God tijdelijk uit zijn leven verdween. Wij geloven in een betrouwbare God, die weliswaar niet alleen weet wat je googelt, maar ook wat er in je hart omgaat, fouten vergeeft als je daarom vraagt en oneindig veel van je houdt.

Welk beeld heb jij van God?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief