MENUMENU

Iets betekenen voor iemand: stukje hemel op aarde

Maak je je ook zorgen over welke kant het opgaat in de wereld? Dan kun je stilzitten of iets doen. Anne Frank schreef het al in haar dagboek: “Hoe heerlijk is het, dat niemand een minuut hoeft te wachten met te beginnen de wereld langzaam te doen veranderen.” 
Theoloog Rikko Voorberg schrijft in zijn boek De dominee leert vloeken: “Ik wil het niet opgeven en me terugtrekken op een veilig eilandje in het hippe Amsterdam met mijn vrouw en kinderen en ons leuke tuinhuisje. Vroeger leerden ze me te hopen op een hemel, nu wil ik stukjes van een hemel op aarde zien.” Rikko zet allerlei initiatieven op om mensen te helpen, waaronder de PopUpKerk in Amsterdam. “Een broedplaats waar aan ideeën, handen en voeten groeien.”

Kleine gebaren

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en met kleine gebaren kun je al zoveel voor mensen betekenen. Er is altijd wel iets waarbij je je kunt aansluiten. Kies vooral iets wat bij je past en wat haalbaar is. We zetten een aantal suggesties voor je op een rij.

Suggesties

Wat doe jij om de wereld een beetje mooier te maken?

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
16 oktober 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars