MENUMENU

If you have a choice.

Soms gebeuren er dingen in je leven die niet altijd even makkelijk zijn. Die je wat down kunnen maken, maar dan ineens.
Dan ineens laat God in de natuur iets zien van hoop. Van mogelijkheden. Van kansen. A choice!

Licht – donker

Deze week kon ik er een foto van maken. Ik keek namelijk uit mijn kamer door het raam naar buiten en zag twee “werelden” in één oogopslag. Tegelijkertijd zag ik: donker en regen en grijze wolken en in het andere stuk zag ik lichte wolken en zon. Dat deed me beseffen: zo is het leven.

Zo is het leven

Het leven heeft twee kanten en ze zijn met elkaar verbonden. Licht kan niet zonder donker en donker niet zonder licht. Of, zo je wilt, verdriet en vreugde. Een traan én een lach. En terwijl ik dit zag, dacht ik: zo is het!

Choice?

Gelukkig lag mijn fotocamera dichtbij en kon ik het schouwspel vastleggen. Er flitste een tekst door me heen: If you have a choice, take a look at the (b)right side of life.

Bewust zet ik erbij: “if you have a choice”, want soms heb je die mogelijkheid niet of nog niet.

God met ons

Maar ik geloof dat God ook tegen ons zegt: ik wil met je mee gaan, kijk naar Mij, de lichtere kant en Ik help je er doorheen. Juist ook door die donkere kant. De moeilijke kanten van het leven. Nee, die donkere, verdrietige kant van het leven hoeft niet weg, die hoort erbij. Maar Ik, je God, wil ook met je mee, mag dat?

 

licht donker
foto: Anja de Jong

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars