Deed ijdelheid Giel Beelen de das om in grap met Tim Knol?

Zanger Tim Knol kon de grap van Giel Beelen duidelijk niet waarderen. Tijdens Tims optreden in zijn radioprogramma stuurde Giel een stripper het podium op, waarop Tim vertrok. Tim had eerder flinke kritiek op DJ Frank Dane toen hij een mannelijke stripper op het toneel bij zangeres Maan zette. Maan schrok daar zo van dat ze moest huilen. Ze heeft de “totaal misplaatste en vreselijke stomme grap” na een paar weken kunnen afsluiten, en excuses werden gemaakt door de DJ.

Teruggepakt

Giel vond het nodig om terug te komen op de kritiek die Tim op Frank had, en liet een stripper opkomen tijdens diens optreden. Een heftige discussie volgde. Tim liep weg, pakte daarna zijn koffers en vertrok. Tot ontsteltenis van Giel. Was het ijdelheid die Giel Beelen de das omdeed?

Tekst gaat hieronder verder

Tegen een grapje moeten kunnen

Smaken verschillen. Wat dat betreft vond ik de grap niet eens leuk, maar dat is niet belangrijk. Belangrijker is wat hier tussen Giel en Tim gebeurde. Alles wat Giel hier zei viel onder de noemer dat hij maar tegen een grapje moest kunnen. Bovendien zei Giel in verschillende commentaren dat ze juist zo’n goed gesprek hadden gehad over Tims nieuwe album en over heel persoonlijke dingen.

IJdel en jezelf niet serieus nemen

Juist daarom snap ik de grap niet. Het is toch enorm ijdel als je na een serieus gesprek zo aan het flauwekullen slaat? Neem je jezelf dan wel serieus? IJdelheid gaat over dingen die lucht en leeg zijn, die voorbijgaan. Lege drukte zonder inhoud. Doe je jezelf niet enorm tekort als je juist een goed gesprek hebt van mens tot mens, en daarna een grap uithaalt waardoor niemand het meer heeft over de inhoud? Natuurlijk, het is radio. Want dat zal Giel zeggen. Maar ik vind het best ijdel te denken dat jij een grap kan uithalen met je gast na een serieus gesprek, waarbij je ook nog eens weet dat je over diens grenzen gaat . Zeker als je zegt dat iemand je grap maar gewoon leuk moet vinden, omdat jij het bent. En dat hij ook nog blij moet zijn dat hij überhaupt mag komen spelen.

Terug naar de inhoud

Theo Maassen zei het gisteren heel mooi en subtiel bij RTL Late Night: “Een grap kan mislukken.” Ik zag op de beelden iemand stuntelen die zijn eigen grap misschien tegen beter weten in verdedigde. Kon hij niet meer terug? Jawel hoor. Met een simpel sorry. En dan was het gesprek weer over de inhoud gegaan.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
23 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief