Ik ben een pessimist

Ik ben een pessimist, een doemdenker. Ik zie leeuwen en beren op de weg en ben het liefst op alle scenario’s voorbereid. Ik heb graag zelf de controle over mijn leven. Vertrouwen op God, die je niet ziet en soms stil lijkt te zijn, vind ik ontzettend moeilijk.

Het tweejarige dochtertje van een vriendin van me zei pas tegen me ‘mijn papa is een hele grote sterke papa!’. Prachtig toch? Hoe kleine kinderen hun vader als held zien. God wil ook mijn held zijn! Hij is een grote sterke God, hij faalt nooit. Hij is te vertrouwen, altijd is hij te vertrouwen!
Zoals ik vroeger op de tiende trede van de trap stond en in de armen van mijn vader durfde te springen als hij zei ‘kom maar!’. Zo vangt God mij ook. Hij veegt mijn tranen weg en helpt me weer omhoog, als ik gevallen ben. Hij neemt me bij de hand. Hij is mijn grote sterke stoere vader, mijn held.

Ik leer steeds meer en meer om hem te vertrouwen. Ik heb ontdekt dat hij bij me is, in elke situatie. Hij heeft de controle als ik het gevoel heb dat alles me tussen de vingers door glipt. Hij heeft het goede voor mij voor ogen. Zoals de bijbel zegt: God maakt het goede werk af waaraan hij in ons begonnen is. Hij maakt van mij een optimist!

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
15 maart 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief