MENUMENU

‘Ik ga anders nooit. Kan ik nu wel met Kerst naar de kerk gaan?’

Met Kerst zitten de kerken voller dan normaal. Niet alleen mensen die met enige regelmaat naar de kerk gaan komen dan in ieder geval, ook mensen die normaal nooit naar de kerk gaan komen. En waarom zou je dat niet doen?

Kerk hoort bij Kerst

Naar de kerk: het hoort er voor veel mensen bij met Kerst. Vanwege de sfeer, of vanwege het Kerstverhaal en de muziek. Je bent welkom! Je hoeft geen punten gespaard te hebben door het jaar heen om nu naar de kerk te ‘mogen’. En je hoeft daarna ook niet vaker naar de kerk te komen. Je blijft welkom, maar je schept voor jezelf geen verplichting daarmee. Je bent en blijft welkom, maar je bent vooral nú welkom. Geniet ervan en beleef het kerstverhaal.

Kerstavond en kerstochtend

Hoe kies je wanneer je daar gaat. Gelukkig staat internet vol informatie, ook uit jouw woonplaats. Ik denk dat als je ‘kerstnacht + jouw woonplaats’ intikt in Google, dat je vast wel ergens terecht komt. Vaak zie je dat kerken een kerstnachtdienst hebben in de loop van de avond van 24 december, en een kerstmorgendienst op 25 december. Soms is er ook nog een vroege viering op 24 december, vaak speciaal voor kinderen (en hun ouders). De kerstavonddiensten zijn over het algemeen wat klassieker, soms met een koor of blaaskapel. De kerstmorgendiensten zijn vaak ook gericht op gezinnen.

Ik ben heel benieuwd wanneer jij naar de kerk gaat en hoe je dat beleefd hebt!

2 reacties op “‘Ik ga anders nooit. Kan ik nu wel met Kerst naar de kerk gaan?’
 1. Ida schreef:

  ik ben een trouwe kerkganger maar dit jaar laat ik mijn plaats leeg voor hen die anders niet in de kerk komen en eerlijk is eerlijk het staat me een beetje tegen in dan helemaal opgedirkt in de kerk te komen het voelt en beetje als pronken wie het mooist voor de dag komt en volgens mij gaat het daar in de verste verte niet om.

 2. Anoniem schreef:

  Ik bezocht “lessons and carols” en het was prachtig met hemelse stemmen en heerlijk meegezongen , bijzonder genoten

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
23 december 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars