Ik hou van je tot het eind

Ed Sheeran zingt een gevoelig liedje over een liefdevolle relatie. Samen oud worden in liefde en trouw.

https://www.youtube.com/watch?v=YQLqu-ThMOY

When my hair’s all but gone and my memory fades
And the crowds don’t remember my name
When my hands don’t play the strings the same way, mm
I know you will still love me the same

Samen oud worden

Wanneer mijn haar uitgevallen is en mijn herinneringen verdwijnen. Wanneer de mensen mijn naam allang niet meer herinneren, ik zelfs geen gitaar meer kan spelen… dan weet ik dat jij nog steeds van mij houdt. Want je liefde voor mij is niet gebaseerd op wat ik kan of dat ik beroemd ben. Nee, jij kijkt verder en ziet wie ik ben. Je ziet de echte ik, die overblijft als het succes weg is.

Ed Sheeran zingt in het lied ‘Thinking out loud’ over een liefdevolle relatie waarin twee mensen samen oud worden. De tekst draait om twee prachtige Bijbelse woorden: liefde en trouw.

Ingrediënten

In dit lied geeft hij een aantal ingrediënten mee om te bouwen aan een relatie waar liefde is en trouw:

  • Hou van de ander om wie hij/zij is, niet wat diegene kan
  • Laat je liefde zien. Hou elkaar vast, wees dicht bij elkaar

So honey now
Take me into your loving arms
Kiss me under the light of a thousand stars
Place your head on my beating heart

  • Heb begrip dat de ander soms ook fouten maakt, vergeef elkaar

I just keep on making the same mistakes
Hoping that you’ll understand

  • Beloof het: ik zal van je houden, ook als ik straks 70 ben (en dan nog verder)

And darling I will be loving you ’til we’re 70
And baby my heart could still fall as hard at 23

Liefde en trouw

Uiteindelijk valt er nog veel meer toe te voegen aan dit lijstje met ingrediënten. Tegelijk: ga het maar eens doen. Het vraagt tijd en inspanning om in te groeien. Wat ik mooi vind, is dat deze ingrediënten een weerspiegeling zijn van hoe God met mensen omgaat. Ook die relatie wordt gekenmerkt door liefde en trouw. Ook God belooft: ik zal van je houden, daar stop ik niet zomaar mee. Ik vergeef je als je de fout in gaat. Ik laat mijn liefde aan je zien, ik ben dicht bij je. Ik hou van je, omdat ik je gemaakt heb zoals je bent.

Fantastisch. Zo mogen wij in onze relatie iets weerspiegelen van Gods liefde en trouw. Daar heb je wel een heel leven voor nodig 😉

foto: patrick
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief