Ik kan het niet alleen…

Als dominee bij de Koninklijke marine vaar ik nu op Zr. Ms. Rotterdam, 'mijn schip'. We oefenen alle mogelijke situaties, van man-over-boord tot uitgebreide oefeningen met helikopters en meerdere slachtoffers. Dat is allemaal bedoeld om de bemanning goed te trainen.

Samen

Als dominee draai ik mee in de ‘medische actie dienst’ en verzorg de gewonden. Het is een druk trainingsprogramma en de bemanning heeft aan boord minder privacy dan thuis. Muziek is dan belangrijk om het vol te houden, om tot rust te komen of even een momentje voor jezelf te hebben.
Langzamerhand strooi ik rond dat we ook een Top2000-kerkdienst gaan houden. Een beamnningslid speelt razend goed gitaar en heeft al aangeboden een paar mooie nummers te willen spelen. Op een avond liep hij langs mijn hut en vroeg of hij even zou laten zien wat hij allemaal had. Zo zaten we even later in zijn hut: hij had achtergrond-tracks op zijn tablet en speelde zelf daarbij gitaar. ‘Ik kan het niet, ik kan het niet alleen’, zongen we samen. Inderdaad, ik kan het niet alleen, jij kan het niet alleen. Gelukkig: we hóeven het niet alleen te doen…

Vandaag begint het stemmen op de Top2000 van Radio2. En al 73 kerken doen mee met een Top2000-kerkdienst! Zie voor alle info www.top2000kerkdienst.nl

Dominee Fred Omvlee

fred@mijnkerk.nl

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
20 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief