Ik Werd Gezegend. En Wat Er Toen Gebeurde…

Je kent vast en zeker wel die aankondigingen op facebook, waarbij alle woorden met een hoofdletter beginnen en gevold wordt door: En Wat Er Toen Gebeurde.
Je kunt dan op de link klikken en negen van de tien keer dat ik dat doe, kom ik op een filmpje terecht, waar ik gegarandeerd een traantje door ga laten.
Gisteren was er het afscheid van MijnKerk.nl en ook werd het nieuwe team gezegend. Adrie Stemmer zegende mij. Dat vond ik van te voren al een heel bijzondere gedachte. De keren dat ik ben gezegend door dat iemand mij de handen oplegde, dat was altijd door een dominee. Adrie is dat niet. Gelukkig kan ieder mens een ander mens zegenen. Dat is niet het bezit van een dominee, priester, of iemand met een ambt in de kerk.

Lichte last
Adrie zou me ook het scapulier (moeilijk woord voor schouderkleed) omleggen. Dit is een soort platte sjaal, met een driehoek aan de voorkant. Het lijkt een beetje op een stola, zoals je die vast wel eens hebt gezien bij Fred Omvlee. Hij heeft een hele bijzondere met het vogeltje van Twitter er op en het logo van facebook.
De stola draag je over je schouders en is een verwijzing naar wat Jezus zegt: Mijn juk is zacht en mijn last is licht. Hij zegt dit om te vertellen dat als je Jezus volgen wilt dat dit niet te zwaar is om te doen. Ieder mens kan hDSC_3549-1et! (Matteüs 11: 28 – 30) De scapulier helpt mij te herinneren aan deze woorden. Dichtbij Jezus is de taak die ik doe, te doen. Het is een zachte en lichte last.

Zegen
Toen was het opeens zover. Adrie raakte me aan, met de scalpulier, met de zegenende woorden en met haar hand op mij. Opeens voelde ik kort een rilling door mijn hele lijf gaan, als een soort hele kleine bliksemschicht. Niet eerder heb ik een zegen zo ervaren.

7 comments on “Ik Werd Gezegend. En Wat Er Toen Gebeurde…
 1. Avatar Elien schreef:

  Ook mijn (digitale) zegen heb je!

 2. Avatar Annette schreef:

  Een mooie ervaring, Janneke. Soms ervaar ik iets dergelijks bij de zegen die de kerkdienst beeindigt. Een ervaring om te koesteren!

 3. Avatar Neeltje schreef:

  Nogmaals welkom en veel succes!

 4. Marleen Marleen schreef:

  Prachtig! Gezegend vervolg gewenst bij Mijn Kerk

 5. Avatar Conny Hoogendoorn schreef:

  Geen filmpje, maar wel tranen, Janneke. Wat je schrijft ontroert me.
  Ik vond het erg jammer dat ik er wegens ziekte niet bij kon zijn en ben er blij mee dat je dit deelt. Kuszzz!

 6. Avatar Gerard schreef:

  je bent gezegend en zal tot een zegen zijn!
  “mijn juk is zacht, mijn last is licht”

 7. Avatar Marijke schreef:

  Jesaja 42: 5/7 Zegen wens ik je toe,liefde wens ik je toe God gaat met je op al je wegen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
9 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief