Bidden voor God

De cliënten op mijn werk laten mij vaak weer op een nieuwe manier naar God kijken. Ze zeggen dingen over God die ik nog nooit bedacht heb. In eerste instantie zorgt dit vaak voor een glimlach of voor de gedachte 'tsjah, wat moet ik hier nou weer mee?'. In tweede instantie zorgen deze uitspraken vaak voor een andere kijk op God en zorgen ze voor nieuwe inzichten. Hieronder twee van deze uitspraken.

‘Ik wil bidden voor God’

Tijdens de voorbeden is er altijd een cliënt die voor God bidt. Niet het eerste wat in mij opkomt tijdens een gebed. En toch, ik vind het mooi. Het drukt een relatie uit. Een bijzondere relatie. Een relatie met compassie voor God. Zoals God compassie heeft voor ons. Eigenlijk zegt hij: God kan ook wel wat liefde gebruiken en wij kunnen daar handen en voeten aangeven. En dan, dan bidden voor God!

‘ik heb gedroomd dat jij gaat trouwen met die ene man uit de bijbel, hoe heet hij ook alweer, JAAA JEZUS!’

Het is half 9, ik ben nog maar net op mijn werk en dit is de eerste opmerking van deze ochtend. Ik ben gelijk wakker. Trouwen, ja, misschien, ooit. Toch heb ik nog nooit naar Jezus gekeken als een man waarmee je zou kunnen trouwen. Voor deze cliënt maakt het niet uit dat Jezus nu niet meer als mens op deze aarde rondloopt. In zijn gedachten kan het allemaal. Trouwen met Jezus, het liefst vandaag nog. Met taart, slingers, mooie kleding en o ja het allerliefste in de Efteling. Geloven is een feest!

 

Welke uitspraken deden jou nadenken over God?

 

god

 

One comment on “Bidden voor God
  1. Avatar Dell schreef:

    Sharp thginink! Thanks for the answer.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief