MENUMENU

Imagine: nummer 2 in onze TOP5

Het lied op nummer 2 in de Mijn Kerk TOP2000-lijst is het troostlied dat te horen was bij de herdenkingsbijeenkomst direct na de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs.

Ideale wereld

‘Imagine’ dat al in 1971 verscheen en vertolkt werd door John Lennon zingt over een ideale wereld vol van vrede. Bijzonder detail in het lied is dat er ook wordt gedroomd over een wereld zonder religie.

Blijkbaar was geloof voor Lennon iets dat niet hand in hand kon gaan met vrede. Als je wel gelooft en het liedje zingt hoop ik dat dit een inspiratie is om juist te laten merken aan de wereld dat jouw religie één is van geweldloosheid, vrede en liefde.

2 reacties op “Imagine: nummer 2 in onze TOP5
 1. John kalishoek schreef:

  Hallelujah…

 2. Darnesha schreef:

  A million thanks for posting this innromatiof.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
30 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars