In vuur en vlam!

Staat u weleens in vuur en vlam? Voor een zanger bijvoorbeeld, een band.
Ik ken een dominee die voor Elvis in vuur en vlam staat en "mijn" dominee staat in vuur en vlam voor U2.
Dat is niet zo vreemd, want de teksten van Elvis en U2 zijn vaak geïnspireerd op de bijbel.

 

In die bijbel komen we het Pinksterverhaal tegen. Misschien wel een van de meest wonderlijke verhalen die ik ken. Als kind snapte ik er dan ook niets van. Verdrietige mensen bij elkaar, want hun vriend is er niet meer. Dood, vermoord. Ja, Hij kwam nog even terug, maar dat was ook al zo vreemd. Jezus was er en ineens was Hij er weer niet. Ze liepen met Hem buiten en er kwam een wolk tussen hen in en steeds verder weg was Hij. En nu was Hij dan echt dood. Einde verhaal…of toch niet?

Nee, het gaat verder. Het verdriet wordt doorbroken. Ineens gebeurt er iets en staan de vrienden van Jezus in vuur en vlam.  Nu begrijp ik het, tenminste ik denk dat ik het begrijp. Ze staan in vuur en vlam, ze lopen ergens warm voor. Ze lopen straks het vuur uit hun sloffen. Voor het Evangelie, het verhaal van Jezus. De verhalen die Jezus vertelde.

Ik kan soms ook in vuur en vlam staan. Dan wil ik ook het verhaal van de Goede Boodschap vertellen. Of schrijven, een verhaaltje of een gedicht, of ik maak een tekening.

Daarin ben ik gelukkig niet de enige. Vele schrijvers, dichters, schilders en tekenaars zijn of waren geïnspireerd door de bijbel. Ook U2, Ook Elvis, Rembrandt, het is van alle tijden.

In kerken en op TV wordt het verhaal van Pinksteren weer doorgegeven. Zo gaat dat  jaar in, jaar uit. Omdat het een mooi verhaal is, een verhaal met een Goede Boodschap. En misschien raken we allemaal weer in vuur en vlam. Worden we geraakt door wat we horen, door wat we zingen. Wie weet, ik hoop het wel.

6273498207_e35eabfd12_o

foto: Aukje Landstra-Winsemius
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
15 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief