MENUMENU

Inspiratieloos zwoegen

Al een paar dagen was ik steeds opnieuw begonnen met schrijven voor deze blog. Ik kwam er niet uit. Gisterenavond was ik er opnieuw voor gaan zitten en zat ik vervolgens naar een wit scherm te staren. Ik zocht inspiratie op Facebook, in de Bijbel, keek mijn lief doordringend aan…(hij keek voetbal, weinig inspiratie daar). Ik vond van alles wat mooi was, maar niks wat echt klikte om over te schrijven.

Na een tijdje raakte ik behoorlijk gefrustreerd, als je wilt creëren is inspiratieloos zijn verschrikkelijk en wordt het zwoegen.  Ik vroeg me ineens af waarom ik mezelf er toe probeerde te zetten elke week iets te schrijven, waarom ik mezelf het soms zo lastig maak. Daarop nam ik het besluit om de laptop dicht te klappen, lief te zijn voor mezelf. Ik pakte een kop verse thee, mijn inkt en kroontjespen en een schoon wit vel papier. Ik ben gaan tekenen, gewoon voor mezelf, even doelloos lijnen trekken.

Kijk eens naar de lelies

Een half uurtje later stond er een veld bloemen op mijn vel en had ik me heerlijk kunnen ontspannen met tekenen zonder doel of plan. Ineens moest ik denken aan de tekst uit Mattheus in de Bijbel: ‘Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld.’ De tekst gaat over je geen zorgen maken, om jezelf niet af te peigeren met werk, maar te genieten van wat God je allemaal geeft.

Even genieten

Het bloemenveld zegt me dat ik soms even achterover mag leunen en mag genieten. Gewoon iets doen waar ik blij van word. Ik denk dat God daar ook weer van geniet. Ik hoop dat jullie, als jullie mijn bloemenveldje zien, ook een moment op deze dag zullen vinden om gewoon even te genieten.

Kijk eens naar de lelies

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars