Intens

Ik heb een hardnekkig kuchje wat maar niet weg wil gaan. Omdat ik uiteindelijk ook niet meer kan slapen zonder het benauwd te krijgen, ga ik naar de huisarts toe.

Onderzoeken

Daar ga ik dan. Ik krijg een aantal onderzoeken dat nogal indrukwekkend is. Mijn bovenarm wordt er bijna af geknepen omdat mijn bloeddruk moet worden gemeten. Ja hoor. Te hoog. Dan wordt er gekeken naar de hoeveelheid vocht in mijn benen. Ja hoor. Te veel. Uiteindelijk wordt er een hartfilmpje gemaakt. Ik heb gedacht met 10 minuten weer buiten te staan met een recept voor een medicijn, maar het worden wel twee uren bij de huisarts.

Pillen

Jullie raden het al. Ik verlaat de deur niet met één ,maar wel drie medicijnen. Hartritmestoornissen. En dat vlak na mijn 48ste verjaardag. Ik ben er confuus van. Mijn lichaam laat me na al die jaren trouwe dienst in de steek. Ik laat de waarschuwende woorden van de huisarts bezinken. ‘Doe het rustig aan, niet teveel stress, neem tijd voor jezelf’. Wie mijn situatie kent, weet dat er geen plan B is. Met een gezin met drie zorg intensieve kinderen is dat geen optie.

 

Leg je zorgen maar bij Hem, Hij zal je rust geven.

Dus daar zit ik nu, aan de medicijnen. Ik slaap gelukkig wel weer, maar het feit dat ik een probleem met mijn hart heb zit me dwars. Ik heb daarom goede voornemens gemaakt die voor mij de stress hopelijk gaan reduceren. Ik ga ze delen met jullie.

#1. Ik geef mijn zorgen aan de Heer. Hij kent mij en weet wat ik aan kan.

#2. Ik blijf de dingen doen die ik altijd doe, ook met Andy als ik met hem en zijn rolstoel op pad ga. Ik leef alleen intenser. Dat wil zeggen; meer genieten en minder proberen te doen.

Vertrouw maar op Hem!

Trouwens, je hoeft geen last van je hart te hebben om deze voornemens te maken. Ik deel ze dan ook graag met jullie, ongeacht je situatie. Dat is wat de Heer van ons wil. Dat we ons niet te druk maken over de dag van morgen. Dat we vertrouwen op Hem en op Zijn voorziening. En dat we genieten van al het goede wat Hij ons geeft. Hoeveel dagen we leven, dat is in Zijn hand

2 comments on “Intens
 1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

  Daar mijn leverwaarden iets verhoogd bleven na de curettage vond men het raadzaam naar een internist te gaan. Ik ben blij dat hij op mijn pad kwam wat hij allemaal boven water kreeg was een openbaring! Na alles wat zich voor deed in de afgelopen jaren. Uitslag was best heel apart. Mijn bloeddruk bleek heel onstabiel net als het weer met pieken en dalen. We kunnen het met medicatie oplossen. Ik gaf aan ben niet zo happy wat medicijnen betreft. Daar ik niet alle medicijnen verdraag. In het bloed was te zien dat ik reuma gevoelig was. En bij dit beeld past een pieken en dalen bloeddruk. Nu heb ik voorgeschreven gekregen een mini- mini dosering een halve kinder dosering van het medicijn Hydrochloorthiazide Actavis. Plas tabletje. 12,5mg door midden. Ze zullen wel lachen gaf hij aan want dit is echt de eerste keer dat ik dit toepas in deze hoeveelheid gaf hij aan. Ik hoefde het niet te doen maar Ik loop meer risico op een tia of infarct gaf hij aan als dit zo door blijft gaan. Zelf dacht ik dat het ook met spanning te maken heeft. En ik reageer op medicijnen anders dan normaal neem de ruggenprik die was tijdens de ingreep aan het uitwerken. Hij dacht van niet dat het met zenuwen alleen te maken heeft. Deze aandoening is geconstateerd bij mensen die stoffen in het bloed hebben welke duiden op aanleg tot reumatische aandoeningen. Auto- immuun reacties. Daar zit wat in dacht ik men dacht in mijn geval vaak ze zal wel dit hebben het leek erop maar geen ontstekingen. Maar wat er ook uit kwam dat ik een stofje mis. Ik bleek mijn B12 opname probleem al vanaf mijn prilste jeugd te hebben. Mocht nooit stoppen met injecties. Nu ik was best verrast en blij wat deze arts boven water kreeg.
  Ik ben al jaren op de hoogte van mijn B12 probleem maar dit wist ik niet. En de behandeling ging niet echt goed nu ik dit weet. Nu maar hopen dat het lukt. Ik ga mijn best doen om minder te stressen alleen ik hoop
  niet dat ik een pamper moet gaan dragen want heb geen last dat ik niet kan plassen. En één keer ‘s nachts
  eruit vind ik zat. Grapje. Wie had dat gedacht zo’n uitslag, over 4 maanden terug om te kijken hoe het met de bloeddruk gaat. En de rest. God is je altijd nabij daar mogen we op vertrouwen voor mij al 68 jaar.
  Vorige week kreeg ik deze uitslag.

 2. Avatar mar schreef:

  Sterkte ermee. Het is moeilijk als een mens merkt dat er iets niet helemaal goed funcioneert..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juni 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief