Van intercity naar stoptrein

Ruim een jaar geleden zat ik nog in de intercity van het leven. Met de komst van Max vervolg ik voorlopig mijn levensreis in de stoptrein.  Hoe een stoptrein je leven kan verrijken lees je in onderstaande blog! 

Intercity

Werken, snel een boodschap doen, snel koken, eten en daarna weer naar een activiteit van de kerk of een sociale afspraak. Zomaar een dag uit mijn volle agenda. Eigenlijk dender ik maar door en geniet ik onderweg; de ene keer bewust, de andere keer vluchtig.

Stop!

Met de geboorte van Max is de intercity gestopt en ben ik overgestapt naar de stoptrein. Om daarin mijn levensreis te vervolgen. Een stoptrein gaat niet zo snel en stopt vaak. Alles in huis herinnert me daar aan. Er zijn diverse stations: de box en de activity-jungle , de kinderstoel , de fles op het aanrecht, de commode, de kinderwagen. Dagelijks doe ik alle stations aan.

Genieten

Op zo’n station staan we dan stil. Om te eten bijvoorbeeld. Max smult van zijn boterhammetje en doet het liefst alles zelf. Daarvoor staan we dan wel een half uur stil. Ondertussen geniet ik van een stralend en ontdekkend kind.

Of we stoppen bij de activity-jungle. Samen spelen we dan op het kleed. Dan speel ik kiekeboe en doe ik dieren na. Max vindt het geweldig en schaterlacht. Heerlijk om zelf ook weer even kind te mogen zijn. Hiervoor staan we ook een kwartier stil.

En zo komen we langs diverse stations. Niet altijd heb ik tijd om lang stil te staan en vaak is het ook wel rennen om weer op tijd in de trein te zitten.

Rijkdom

Soms verlang ik naar die intercity. Op mijn werkdagen reis ik wel in dat tempo. Ik heb de neiging om mee te willen in het tempo van de maatschappij. Maar als ik eerlijk ben levert de stoptrein me zoveel op. Het maakt me dankbaar en doet me bewust leven en genieten.

Met `welke trein reis jij?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 januari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief