MENUMENU

Het irritantste woord van 2017 – Wat vind jij?

Het instituut voor de Nederlandse Taal houdt ieder jaar een verkiezing. De centrale vraag daarin is: Welk woord moet weg? Wat is het meest irritante woord?

Genderneutraal ‘wint’

Dit jaar heeft genderneutraal met 43% van de stemmen ‘gewonnen’. Zo’n 23.000 mensen brachten hun stem uit. Het publiek vindt genderneutraal een voorbeeld van politieke correctheid en vooral irritant omdat het een samenvoeging is van het Engels en Nederlands, het had geslachtsneutraal moeten zijn.

Andere ergerlijk woorden of uitdrukkingen waren:

in je kracht staan (14%)
papadag (14%)
shinen (11%)
duurzaam (4%)

Ook deze woorden haalden de top tien:

een stukje
soort van
loverboy
super
eigenlijk

In eerdere jaren kwamen woorden als kids en me (bijvoorbeeld ‘me moeder’ in plaats van ‘mijn moeder’) als meest irritant uit de bus. Vorig jaar was diervriendelijk vlees de grote ‘winnaar’.

Welk woord wil jij weg hebben? – donderdagdiscussie

Staat jouw woord ook in dit rijtje? Of heb jij je aan een ander woord geërgerd?
We horen het graag: Dat vinden we eigenlijk een soort van echt super leuk!!!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
7 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars