Wat is jouw favoriet van Annie M.G. Schmidt?

Vorige week zijn de repetities begonnen van Annie M.G. Schmidt – de musical. Een nieuwe musical met Simone Kleinsma in de hoofdrol. 
Tekst gaat hieronder verder

Voor mij is het een stukje jeugdsentiment. Het zijn de mooie verhalen van Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke, en zoveel meer, maar ook de korte versjes, en de liedjes natuurlijk die me bijblijven. Die liedjes zijn onlosmakelijk verbonden met Harry Bannink, de pianist ook van Ome Willem. De verhalen en liedjes zijn tijdloos.

Rebelse personages

Maar waar zit hem dat in? Misschien zet hem dat wel in het rebelse. Of het nu Jip en Janneke zijn of Pluk van de Petteflet, of Beertje Pippeloentje, of Bello de hond, ze gaan allemaal hun eigen gang. Dat was in de tijd van Annie wel even wennen. Want het was ook de tijd van andere samenlevingsvormen en mensen die uit de kast kwamen, waar Annie een groot voorvechter van was; ook in de teksten die ze schreef voor Wim Sonneveld (bijvoorbeeld over kunstmatige inseminatie). Als domineesdochter heeft zijzelf ook haar eigen keurslijf doorbroken, en ons lieve liedjes, verhalen en versjes nagelaten. En eigenlijk waren die helemaal niet altijd zo lief, maar gewoon ook vol kattekwaad.

Welk liedje, versje of verhaal is jou het meest bijgebleven?

One comment on “Wat is jouw favoriet van Annie M.G. Schmidt?
  1. Avatar mar schreef:

    een stekkie van de fuchsia, en ook leen jongewaard geniaal

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
21 september 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief