MENUMENU

Voor ons is niets te gek!

Wat een heerlijk weer, denk ik als ik mijn ontbijt zit te eten. De zon krijgt alle kans om de enige bloem op tafel in het volle licht te zetten. Zou het voorjaar dan echt begonnen zijn? Als ik weg wil rijden in de auto word ik verrast door de bloemen op mijn voorruit. Helaas zijn ze van ijs en moet ik krabben.

Hijskraan

Onderweg schijnt de ochtendzon uitbundig. Boven de sloten hangt een geheimzinnige damp. Het zal niet lang duren of deze sluiers zijn helemaal opgelost. Ik sukkel door Leiden naar Noordwijk achter een bijzonder konvooi aan. Op de hijskraan voor mij lees ik: nil nobis absurdum, wat betekent: voor ons is niets te gek. Ik neem het voor waar aan en vraag me af of er een kerk zou zijn, die het lef zou hebben zo’n bordje op te hangen. Dat zou toch een bevrijding zijn voor heel veel mensen.

Licht

Als ik Noordwijk binnenkom houd ik even mijn adem in. Rechts en links van me is de berm overvol met krokussen gezet, witte, paarse, gele. Uitbundig staan de bloemen te schitteren. Ze openen hun gekleurde blaadjes als kommetjes om het licht in te vangen. Ze staan rechtop, helemaal uit zichzelf. Ze hebben geen hijskraan nodig, alleen het licht. Is dat niet te gek?

Een reactie op “Voor ons is niets te gek!
 1. Mande schreef:

  I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are coesidnring an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
10 maart 2017
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars