Voor ons is niets te gek!

Wat een heerlijk weer, denk ik als ik mijn ontbijt zit te eten. De zon krijgt alle kans om de enige bloem op tafel in het volle licht te zetten. Zou het voorjaar dan echt begonnen zijn? Als ik weg wil rijden in de auto word ik verrast door de bloemen op mijn voorruit. Helaas zijn ze van ijs en moet ik krabben.

Hijskraan

Onderweg schijnt de ochtendzon uitbundig. Boven de sloten hangt een geheimzinnige damp. Het zal niet lang duren of deze sluiers zijn helemaal opgelost. Ik sukkel door Leiden naar Noordwijk achter een bijzonder konvooi aan. Op de hijskraan voor mij lees ik: nil nobis absurdum, wat betekent: voor ons is niets te gek. Ik neem het voor waar aan en vraag me af of er een kerk zou zijn, die het lef zou hebben zo’n bordje op te hangen. Dat zou toch een bevrijding zijn voor heel veel mensen.

Licht

Als ik Noordwijk binnenkom houd ik even mijn adem in. Rechts en links van me is de berm overvol met krokussen gezet, witte, paarse, gele. Uitbundig staan de bloemen te schitteren. Ze openen hun gekleurde blaadjes als kommetjes om het licht in te vangen. Ze staan rechtop, helemaal uit zichzelf. Ze hebben geen hijskraan nodig, alleen het licht. Is dat niet te gek?

One comment on “Voor ons is niets te gek!
  1. Avatar Mande schreef:

    I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are coesidnring an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
10 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief