MENUMENU

Is vriendschap een keuze?

"Vriendschap is een keuze", stelt Steven Geldof in deze inspirerende hutspot. Bij je het daarmee eens? En zo ja, hoe bewust kies jij je vrienden?

Ook in de bijbel komen prachtige vriendschappen voor, bijvoorbeeld tussen Jonatan de zoon van de toenmalige koning en David, die van God de belofte had ontvangen dat hij koning zou worden. Jonatan zou zelf geen koning worden, maar hij was niet jaloers op David. In het bijbelboek Samuel staat dat Jonatan David liefhad als zijn eigen leven. Prachtig zo’n vriendschap.

Op MijnKerk.nl willen we binnenkort graag een paar blogs of filmpjes publiceren over vriendschap in de bijbel. Wil jij hierover bloggen, neem dan contact op met adrie@mijnkerk.nl

2 reacties op “Is vriendschap een keuze?
 1. m. schreef:

  vriendschap is een keuze, ik heb ook een keus daarin gemaakt en ik had al een voorgevoel dat dat wel eens moeilijk kon worden, wat ook wel is uitgekomen, maar daar heb ik weer veel van geleerd en dan heb je er wat voor over wat de vriendschap dan ook weer dieper maakt, dus ik ga niet echt voor dat iemand of in een situatie alleen maar lief, aardig, interessant is, er kan altijd eens iets gebeuren wat minder leuk is maar als je om elkaar geeft is het goed

 2. anne schreef:

  In eerste instantie overkomen mensen je
  en dan daarna is het een keuze
  ga, kan of wil ik daarmee verder
  of gaan we ons eigen pad…..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 november 2014

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars