Is vriendschap een keuze?

"Vriendschap is een keuze", stelt Steven Geldof in deze inspirerende hutspot. Bij je het daarmee eens? En zo ja, hoe bewust kies jij je vrienden?

Ook in de bijbel komen prachtige vriendschappen voor, bijvoorbeeld tussen Jonatan de zoon van de toenmalige koning en David, die van God de belofte had ontvangen dat hij koning zou worden. Jonatan zou zelf geen koning worden, maar hij was niet jaloers op David. In het bijbelboek Samuel staat dat Jonatan David liefhad als zijn eigen leven. Prachtig zo’n vriendschap.

Op MijnKerk.nl willen we binnenkort graag een paar blogs of filmpjes publiceren over vriendschap in de bijbel. Wil jij hierover bloggen, neem dan contact op met adrie@mijnkerk.nl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Steven Geldof

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars