It takes a church…

Arjen van Gent gaat zondag met zijn gezin met vier kinderen graag naar de kerk. Maar het is best een uitdaging om daar te komen…

Arjen: “Dan ben je zondagmorgen aan het rennen, hollen, vliegen. Eten, aankleden en als je die volgorde net anders doet, zitten ze met hun kleren aan te eten en dan gaat er eten overheen. En heb je ze net allemaal klaar en wil je je huis uit lopen en ruik je hmmm… shit… letterlijk zeg maar. Kun je er weer eentje gaan verschonen. Als ik dan eenmaal in de kerk zit, vind ik dat wel heel erg fijn. Kerk is voor mij een plek waar je even rustig kan gaan zitten. En dan kun je een kleine glimlach soms niet onderdrukken, omdat je toch niet het laatste gezin blijkt te zijn dat de kerk in komt gerend. Je bent vaak niet de enige die dezelfde race zondagochtend doet  Alleen al dat te zien geeft verbinding. En vervolgens voer je met die ouders bij de kring over geloofsopvoeding ook het gesprek en zoek je met elkaar naar hoe je de opvoeding nou doet. Hoe betrek je het geloof daarin en hoe leef je ze dat voor?”
Welke rol spelen de kerk en andere ouders voor jou als het gaat over (geloofs)opvoeding?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestant) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 oktober 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief