MENUMENU

Kolder in mijn kop

Martijn is mijn paniek spuugzat. Maar de kolder in mijn kop blijft!

Twijfels en zorgen wisselen elkaar in rap tempo af. Ik voel me gejaagd en angstig. Ik ben bang dat we iets vergeten zijn. Bij het zien van een stuk rubber op de weg giert de paniek door mijn lijf: ‘Wat als onze auto een klapband krijgt? En dat Martijn en de meiden verongelukken en ik verder moet leven?’

Paniekerige kronkels

We zijn onderweg van Zaandam naar het Gardameer in Italië. Drie weken vakantie, een heerlijk vooruitzicht. Maar eenmaal in de auto word ik overvallen door angstige gedachten. Ik probeer mezelf tot de orde te roepen. Een klein stemmetje dwingt met een ‘We zijn op vakantie, de auto is gecheckt, Martijn is een veilige rijder, alles komt goed’ manend mijn chaos aan gedachten tot rust. En dat lukt. Voor een halve minuut. En dan zijn die paniekerig kronkels in mijn hoofd weer aan de macht. Dat we een traumahelikopter zien landen op de snelweg maakt het er niet beter op..

Spuugzat

Martijn is na een uur al mijn ingrepen ( ‘Pas op!’, ‘Rij je niet te hard?’, ‘Hou afstaaaand!!’) spuugzat. Hij stelt voor dat ik een boekje ga lezen, achterin met de meiden een spelletje ga doen of even ga slapen. Ik luister naar hem, doe wat hij voorstelt maar de kolder in mijn kop blijft.

Nietig mens

En dan doemen de Alpen op. Immens, gigantisch, overweldigend. Van het episch centrum van de wereld met al mijn gedachten voel ik me op slag een nietig mens. Alle kolder wordt overstemd door een heel andere brei aan vragen en gedachten: ‘Wat een prachtige, Goddelijke creatie is de aarde toch. Een kleine beweging van de aarde en weg zijn we. Waarom zou ik me dan nu druk maken? Ik moet genieten van dit moment, van deze momenten. Wat een pracht. Wat geweldig om hier deel van te mogen zijn’.

De rest van de rit geniet ik van het uitzicht en het samenzijn met mijn gezin.

Foto: Kallu

2 reacties op “Kolder in mijn kop
 1. m. schreef:

  Soms is het moeilijk om alles van je af te zetten en te genieten en het is altijd een moment van alles thuis los te laten en meestal is het toch wel een druk moment met van alles te doen

 2. Marianne schreef:

  Alle zorgen en angsten moeten blijkbaar van je afgezet wórden!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 augustus 2014

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars