It’s the most wonderful time of the year

De kerstversiering hangt, zowel binnen als buiten. De kaartjes zijn geschreven. Het online-boodschappenlijstje is zo goed als af en het ophaalmoment al vastgelegd. De teksten voor de kerstmusical worden gerepeteerd en de ingrediënten voor de kerstbrunch op school zijn ingekocht. Wat moet ik nog meer......eeeehhhh..... 

Ik moet nog…..

Wat maak ik me druk! Of ik het nou wil of niet, er móet van alles. Ik niet alleen, maar ook mijn huisgenoten. Een kerstconcert hier, gourmetavondjes daar en daar moet van alles voor worden geregeld. In mijn hoofd is het af en toe een drukte van belang. Ben ik dit niet vergeten of moet er nog meer gebeuren?

Druk

En als ik om me heen kijk, zie ik, weet ik en voel ik dat ik zeker niet de enige ben! Wat maken we ons druk! En waarom eigenlijk? Waarom is er zoveel te doen voor die twee dagen in december? It’s the most wonderful time of the year, maar soms is er wel erg veel voor nodig om het zo wonderful te laten worden, blijkbaar.

 

Ontspannen

Deze keer is het onze hond, een langhaar teckel, die me even tot inkeer of tot stilstand brengt. Hij ligt op zijn lange rug met zijn korte pootjes omhoog (favoriete houding van veel teckels) snurkend op de bank. Geen last van kerststress en heerlijk ontspannen. Het zou zo een bijbeltekst kunnen worden: “Kijk naar de teckels, zij maken zich niet druk en toch hebben ze voldoende te eten en te drinken, ook in the most wonderful time of the year”.

Stille nacht

Ik kies er deze week voor om die momenten van rust bewust te zoeken. Niet perse snurkend op de bank, maar bijvoorbeeld door even rustig te gaan zitten met een kopje koffie, een rondje in de natuur of een beetje kleuren aan tafel. Mijn idee werd vandaag bevestigd door iemand op tv, die zei: Jezus is geboren in een stille, heilige nacht!

Ik wens iedereen The most wonderful time of the year. En maak je vooral niet te druk!

One comment on “It’s the most wonderful time of the year
  1. Avatar Netty van der Deen- Flikkema schreef:

    Wat heb je dat mooi geschreven. Je hebt helemaal gelijk. De mensen hebben het zo druk om deze tijd van het jaar. Maar het bezig zijn geeft ook wel weer gezelligheid met zich mee en als we het samen doen, dan hebben we een mooie kerst. Gezegende Kerstdagen en Vrede en Gezondheid voor 2017.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
19 december 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief